Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båda tog revansch

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Dontlooseallmoney och Hail Mary. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det var revanschens dag i går på Solvalla för såväl Kevin Oscarssons Dontlooseallmoney som Robert Berghs Hail Mary.

Publicerad:

Först ut var Kevin Oscarsson i Oaksrevanschen (V64-1). Han serverade Oakstrean Dontlooseallmoney (e. Bold Eagle) en perfekt resa i tredje par utvändigt och kunde smyga med i ryggar till slutkurvan. Över upploppet var det sedan inget snack om saken. Hon tog årets femte seger och nådde över 1,6 miljoner i intjänade pengar under det här året.
– Vi fick en drömresa och hästen är som allra bäst med sådana här upplägg. Hon har knappt gjort ett enda dåligt lopp hittills och det är en fantastisk märr, sade Kevin Oscarsson, som körde in 100.000 kronor i det här loppet.

Väldigt bra är även Robert Berghs Hail Mary (e. Googoo Gaagaa). I Kriterierevanschen (V64-6) blev det tidig ledning efter en 1.10,8-öppning första 500. Efter 1.15,7 det inledande varvet ryckte sedan Robert Bergh i slutsvängen och ingen hade någon chans att utmana Hail Mary. Den sistnämnde har nu vunnit fem lopp på sex starter. Enda plumpen hittills kom i Kriteriekvalet.
– Vi underskattade bilen lite då, han var inte riktigt redo. Jag är glad över att jag tog beslutet att låta hästen göra ytterligare några lopp för dessa kommer att betyda mycket inför nästa år, kommenterade Robert Bergh, som kunde glädja sig över ett förstapris på 200.000 kronor.

Den mest välförtjänta segern kom i Amatörpokalen (V64-2). Efter att ha varit med om en otäck olycka i samband med ett lopp på Färjestad i måndags kunde nu Micael Stjernström spurta till en knapp seger från vinnarhålet bakom Tjelvar Andersson-tränade Rasmus Raz (e. Dumle Loss). Förstapriset var 60.000 kronor och det handlade om femte segern hittills i år för denna Visbyhäst.
– Det går inte att beskriva hur det känns just nu efter vad som hände i måndags, sade Mikael Stjärnström, som verkligen verkar gjord av stål.

Jorma Kontio skrällde till rejält i Menhammar Stuteris Tvååringspris (V64-3) bakom Petri Salmela-tränade Hazelnut Sisu (e. Chocolatier). Här bet det bra i slutspurten från fjärde par utvändigt. Segern var det tvååriga stoets första i sjätte starten och oddset blev hela 34,88.

Ytterligare en V64-skräll levererade Janne Korpi med Pekka Korpi-tränade Arctic Agent (e. Ganymede). Ekipaget segrade knappt från spets i V64-5 till oddset 21,09.

Ulf Ohlsson tog hem ett långlopp (V64-4) med Alexander Nilsson-tränade Odds Indicator (e. From Above). Segermedicinen här var också spets och slut. Det handlade om fjärde årsvinsten i 13:e starten.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS