Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Bra tryck i min häst"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Angle of Attack och Robert Bergh. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Robert Berghs Angle of Attack har matchats mot tufft motstånd många gånger om i år. Nu var han ute mot beskedligare konkurrenter – och då tog han en närmast pliktskyldig seger från ledningen.

Publicerad:

Sjuårige Angle of Attack (e. Scarlet Knight) stack till ledningen direkt och fick sedan dämpa tempot till 1.18,1 första varvet för Robert Bergh. Valacken hade sedan inga som helst problem att gå undan till seger och meriterade Angle of Attack nådde mållinjen på 1.15,2a/140 meter närmast före Carabinieri.
– Min öppnade bra. Han är snabb, men han lägger inga krafter i onödan och det är det som gjort att han vunnit mycket lopp. Jag hade bra tryck i min häst och jag försökte att sticka genom sista sväng. Vi ska ned till Vincennes med honom nu. Han var fantastisk därnere förra vintern. Han gillar den banan väldigt bra. Det ska bli spännande att se honom där, sade Robert Bergh.

Tomas Dalborg hade en lyckosam tävlingsdag som slutade med dubbla kusksegrar. Först vann han med egentränade Svempa Laday (e. Text Me). Från tillägg sluggade sig den fyraårige valacken sig först över upploppet på 1.17,5/2160 meter och tog sin andra seger i karriären. Dalborg vann även med Anna Forssells Fleur Mearas (e. Love You).

Ekipaget gled fram först utvändigt om ledaren med dryga varvet kvar och sedan var stoet huvudet högre än övriga. Hon kom i mål på 1.17,1a/2140 meter.
– Jag har sett hästen och visste om att det är en häst med grym stam. Hon har tjänat mycket pengar på kort tid. Det var två mindre betrodda hästar där framme och det gick så pass långsamt att det var läge att chansa framåt. Det kändes bra hela vägen när vi kom fram i dödens. Sedan bromsade hon lite när hon kom först, men det var ingen som tog sig ikapp, sade Tomas Dalborg.

Fredrik Solberg och Helene Kolle gjorde knappast resan till Axevalla förgäves. Det sexåriga stoet Match Queen (e. Judge Joe) har tidigare visat att hon trivs under sadel och denna gång pulvriserade hon motståndet efter ett starkt sistavarv. Match Queen och Helene Kolle inkom på 1.16,4a/2640 meter och det här var ekipagets tredje raka seger under sadel.
– Vi fick en lite dålig start, men hon avslutade väldigt bra. Jag vet att hästen är väldigt stark och Fredrik är duktig som tränare och har starka hästar. Hon vann på styrka. Jag fick hålla henne på bettet över upploppet när hon blev lite ensam, sade Helene Kolle.

Fredrik Solberg:
– Jag köpte den här hästen som tvååring. Hon har tagit lite tid på sig att få igång. Vi valde att testa henne i monté och det har visat passa sig bra. Vi kommer att matcha henne försiktigt för att hålla henne fräsch över tid. Jag hoppas kunna starta henne mycket i Sverige.

Peter Untersteiners Stonewashd Diamant (e. Gustav Diamant) har gjort många starka insatser under 2019 utan att ha fått vinna. Fram till denna söndag. Efter drygt 450 meter övertog Peter Untersteiner ledningen med sin häst och från den positionen höll ekipaget undan – även om Wild Love och Kevin Oscarsson blev närgången in mot linjen.

Stonewashd Diamant segrade på 1.14,0/2160 meter.
– Det var riktigt hårt i mål och jag kunde säga vem som vann. Wild Love går alltid in på linjen. Det blev riktig strid. Det var på tiden att hon fick vinna. Hon har gjort det bra hela tiden, men det är tufft i klassen hon är i. Vi kommer att tävla på henne med så länge hon visar form, sade Peter Untersteiner.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS