Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Carlsson lägger av

Foto: Foto-Mike
Foto: Foto-Mike

Östersundstravets framgångsrike proffstränare Olle Carlsson lämnar in licensen.
– Nu blir jag amatör, säger 60-årige Carlsson.

Publicerad:

Han har skördat många fina framgångar i V75 genom åren och har haft många reklamhästar. Candle Lights, Ed You, Top Guard, Gracious Adel, Coconut Creek och Kasper Tim blev alla miljonärer.

– Det är klart att jag får vara nöjd då jag tittar tillbaka på min karriär. När det gick som allra bäst var hälften av starterna under året på rikstoton. Det var lördagstrav som gällde, säger Olle Carlsson som på Nyårsaftonen gör sin sista dag som proffstränare.

1987 plockade han ut A-licensen och under de bästa åren fanns 20-25 hästar på träningslistan.

– Jag har trappat ner under de senaste åren och nu på slutet har jag bara haft två hästar som jag äger själv. Jag kommer inte att lägga av med hästarna utan fortsätter som amatör, säger Olle Carlsson.

Då han ska plocka fram karriärens roligaste segrar behöver han lite betänketid.

– Ja, det är svårt. Det har blivit 30 rikstotosegrar och två på Vincennes. Men Ego Boys Minne med Candle Lights och segern i en V75-final på Solvalla med Top Guard är nog ändå de jag kommer att minnas mest.

Några fler lopp som kusk blir det dock inte.

– Nej, jag har kört mitt sista lopp. Jag körde inga lopp i år och kommer inte att köra något framöver heller.

Han äger också tre hästar hos andra tränare. Tekno Viking hos Jan-Olov Persson samt Kövras So Far och Buska Blyg (35 procent) hos Robert Bergh.

– När det gäller Buska Blyg så blir det en kulltopp om han bara stabiliserar sig, säger Olle Carlsson.

En annan proffstränare på Östersundstravet som slutar vid årsskiftet är Bo Hjelm som tog ut sin proffslicens sent efter många år som duktig amatör.

Ett tillskott på tränarsidan på Östersundstravet är som bekant Per Linderoth som flyttat hem sin tränarrörelse från Bergsåker. Den 1 december bytte han bantillhörighet. Dessutom byter Oscar Berglund sin amatörlicens mot en A-licens.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS