Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Danska kalendern ritas om

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Från påsk till pingst. Musketördagen i Skive har fått ett nytt datum. Dessutom flyttas tre andra danska storloppsdagar till hösten.

Publicerad:

Tidigare i veckan förlängdes tävlingsuppehållet i Danmark efter ett nytt regeringsbeslut. Travet är nu stängt till och med den 13 april på grund av coronaviruset.

Dagen innan, den 12 april, skulle Skive anordnat Musketördagen, men Jyllandsbanan fick således tänka om. Nu är det klart med ett nytt datum för tävlingsdagen: 1 juni, annandag pingst, skriver Dansk Hesteväddelöb.

Tre andra tävlingsdagar har också bytt plats i den danska storloppskalendern. Sprintermästaren i Billund flyttas från 8 maj till 2 oktober medan treåringschampionatet för hingstar och valacker på samma bana körs 24 oktober, inte 7 juni som det först var tänkt. Stonas treåringschampionat var planerat till den 12 juni i Odense. Nytt datum är 30 oktober. 

Just nu föreligger inget förbud mot att tävla de ursprungliga datumen – besluten är fattade för att hästarna ska hinna förberedas till loppen.
– Ändringarna gäller utifrån nuvarandra omständigheter. Vi följer fortfarande utvecklingen noga. Därför kan ytterligare ändringar ske mot bakgrund av nya besked från regeringen, säger Danmarks sportchef René Jensen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS