Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Förlängt stopp i Danmark – storloppsdagen flyttas

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Inget trav i Danmark förrän tidigast 14 april. Så löd tisdagens meddelande från det danska travförbundet. Därmed måste Skive hitta ett nytt datum för sin klassiska musketördag.

Publicerad:

Förra veckan införde Danmark förbud mot folksamlingar om fler än tio personer. Ett beslut som bland annat innebar uppehåll för samtliga travtävlingar i landet. 

Förbudet gällde ursprungligen till den 30 mars, men har nu förlängts med två veckor. Först den 14 april kan det bli aktuellt med trav igen på andra sidan sundet. 

Det nya beskedet tvingar Skive till att tänka om. Jyllandsbanan hade schemalagt den årliga Musketördagen till påskdagen den 12 april, men nu får minnesloppen till Pay Dirts, Frosty Hanovers och Lord Valentines ära alltså skjutas upp. Något nytt datum är inte bestämt.
– Vi arbetar på att flytta Musketördagen, men det är många saker som ska klaffa. Vi förväntar oss att ha en ny plan klar nästa vecka, säger travbanechefen Steen B Nielsen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.