Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dennis Engelbo prisad – årets hästsportjournalist

På Svenska Hästsportjournalisternas Klubbs årsmöte under fredagen prisades Dennis Engelbo, 26, som årets journalist.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Dennis Engelbo prisades som Årets Hästsportsjournalist. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

På SHK:s årsmöte under fredagen prisades Travrondens Dennis Engelbo som Årets Hästsportjournalist. Dennis Engelbo prisades med följande motivering: "Granskande reportage. Innerliga porträtt. Eldiga krönikor. Alltid med hästen i fokus."

Dennis var själv på plats och tog emot utmärkelsen.
– Det är klart att man funderat på priset under en period. Jag har alltid hästen i fokus. Det är väl det som jag alltid kommer att ha i fokus och som alltid kommer att vara mitt mål. Att hästen alltid ska finnas där i bakgrunden. Det är väldigt härligt att SHK:s medlemmar finner det så, säger Dennis Engelbo.

Travrondens Chefredaktör Joakim Svensson:
– Fantastiskt roligt! Dennis Engelbo lägger ned både hjärta och själ i sitt arbete. Med oförtrutet intresse fortsätter han, år efter år, att rapportera om hästförhållanden, arbetsmiljöer och dopingarbete. Han gör det i form av vass nyhetsjournalistik och skarpa ledare. Ingen skapar samma engagemang bland läsare kring sina publiceringar som Dennis. Ett lysande exempel på en pigg, rapp och modern travjournalist som ifrågasätter och söker svar.

Det är andra året i rad som en journalist från Travronden får ta emot den tunga utmärkelsen som Årets Hästsportjournalist. Fjolårets pristagare var Rickard Hansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.