Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel för Svanstedt

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Åke Svanstedt tog två segrar på Monticello Raceway på måndagen. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Åke Svanstedt vann måndagens två försök i New York Sire Stakes för tvååriga ston. Seventimesalady och Miss Jubilation spårade båda runt om på 800-metersbanan Monticello Raceway.
– Tvååringarna har gått väldigt bra den senaste månaden, säger Svanstedt som också berättar om framtiden för sina äldre topphästar.

Publicerad:

Seventimesalady kördes tidigt till ledningen och gick sedan undan med mer än fem längder på tiden 1.13,5 över 1.609 meter. Segern var den tredje raka i löpningsserien för stoet som ägs av Åke Svanstedt, Little E, Lars Berg och Knutsson Trotting.

Stallkamraten Miss Jubilation tog också spets och stannade även hon där hela vägen in i mål. För henne visade klockan 1.13,8. Förstaprisen i loppen var drygt 25.000 dollar och Svanstedt var givetvis nöjd efteråt.
– Förutom segrarna var var Destiny Blue Chip trea bakom Miss Jubilation. Alla tre är efter Chapter Seven. Tvåårringarna har gått väldigt bra den senaste månaden och tagit flera stakessegrar. Seventimeslady har vunnit tre av fem och Miss Jubilation har två av fem stakessegrar. Jag har fler tvååringar i år som går bra och det är förstås roligt, säger svensken till Travronden.

"Darling Mearas var nära att gå omkull"

Han berättar vidare om den gångna helgen som bjöd på både dur och moll för stallets äldre stjärnor. Six Pack tog en övertygande seger i Yonkers medan Darling Mearas galopperade bort sig på Tioga Downs.
– Darling Mearas måste hakat i en knäkappa och det var väldigt nära att hon gick omkull. Det var väl tur i oturen eftersom det kunde gått till, men samtidigt synd för hon var på väg mot spets och hade säkert varit långt framme, säger Svanstedt.
– Darling Mearas är en kanonmärr som kommer att tjäna fina pengar framöver innan hon troligen går till avel nästa år.

Six Pack mot "VM-loppet"

Six Pack vann sin årsdebut på Meadowlands, men var sedan segerlös i fem starter före lördagens vinst.
– Han vann väldigt enkelt på den snabbaste travartiden i Yonkers i år och kändes väldigt fin. Han har haft svåra lägen på slutet, säger Svanstedt.
– Nu startar han närmast i Maple Leaf Trot den 24 augugsti på Mohawk i Toronto. Och eftersom han klarade Yonkers-banan så bra blir det troligen International Trot den 12 oktober.

Wallin och Melander vann på Pocono Downs

Måndagens två övriga svenska segrar i USA togs av Lucas Wallin och Jenny Melander på Pocono Downs. Wallins tvååring Queso Fresco (e. Father Patrick) spårade runt om på tiden 1.13,2 medan Melanders fyraåring Meadowbranch Ricky (e. Muscle Massive) avgjorde från vinnarhålet på 1.11,8. Förstaprisen var 6.000 respektive 5.500 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS