Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Endast nio hästar till start i Guldklockefinalen

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Emilia Leo vann Guldklockan 2018 och är med i år igen. Men får hon köra finalen? Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Det blev lite anmält till Guldklockefinalen – så lite anmält att tre lärlingar blir utan styrning i finalen.

Publicerad:

På onsdag avgörs Travrondens Guldklocka på Solvalla, där de tolv lärlingar som haft mest framgångar på Solvalla under 2019 gör upp i försök- och final.
När anmälningstiden gick ut under torsdagsmorgonen stod det klart att endast nio hästar var startberättigade till Guldklockefinalen med 100.000 kronor i förstapris efter förbehåll.
– Det är givetvis väldigt tråkigt att en sådan här lärlingsfinal inte blir fylld. Vi får se över upplägget till nästa år, för det är klart att man vill göra sitt yttersta för att alla inkvalade ska få köra i finalen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Nu kommer de tre lärlingar som samlat ihop minst poäng i grundserien och försöksloppen istället få stå vid sidan då de övriga kör om evig ära, en Guldklocka och dessutom en resa till Australien för att representera Sverige i Australasian Young Drivers Championship 2020.
– De mest rättvisa är att de nio med mest poäng insamlade i grundserien och försöksloppen gör upp i finalen. Återigen vill jag uttrycka hur tråkigt det här är, säger Malmrot.

Anmälda hästar med tränare inom parentes: All Star (Peter G Norman), Brothers In Am (Henrik Larsson), Busy Doin' Nothing (Erik Svensson), Chapter N.Deo (Daniel Redén), Corroded (Robert Bergh), Leader Brodde (Mattias Djuse), Star Costashorta (Jasmine Ising), This Is Alex (Erik Svensson), Vera Spiro (Anna-Karin Rundqvist).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS