Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finalfältet till Kungapokalen klart – så kördes försöken

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Finalfältet till Kungapokalen är spikat och Travronden har rapporterat lopp för lopp. Så här gick det till när favoriterna levererade på Åby.

Publicerad:

Totalt körs tre uttagningslopp till Kungapokalen. De fyra främsta i varje går till final och förstapriset i försöken är 150 000 kronor. 

Uttagningslopp ett:

Efter en tuff körning mellan Hurricane River och Manuzio Hanover passerades varvet på 1.12,4, i samma skede valde Erik Adielsson att styra fram från andra par utvändigt med Attraversiamo (e. Kiss Francais) och sköljde till ledningen där han sedan var ohotad på 1.12,6/2 140 meter autostart.
– När Svante Båth tidigt frågade vad hästen var döpt efter så förstod jag att han var något extra, sade delägaren Calle Wihlborg i vinnarcirklen.
– Jag är otroligt nöjd med sättet han kom hem på, jag är dundernöjd, sade Erik Adielsson.

Till final: Attraversiamo (etta), Thrust Control (tvåa), Night Rhythm (trea), Derby Simoni (fyra).

Uttagningslopp två:

Norske gästen Samo Different Day katapultstartade och flög till ledningen men galopperade in i första kurvan och vägen låg öppen för jättefavoriten Evaluate (e. Andover Hall) som varvade på 1.12,9 och såg väldigt löpglad ut över upploppet men Örjan höll ett stadigt tag i amerikanske importen som tränas av Stefan Melander. Segertiden blev 1.13,2/2 140 meter autostart. 

– I dag var han fin, sade Örjan Kihlström. 

Till final: Evaluate (etta), Ferrari Sisu (tvåa), Zeus Bi (trea), Townshend Broline (fyra).

Uttagningslopp tre:

Daniel Redén och hans Zephyr Kronos satte verkligen färg på loppet och inledde med att ta ledningen efter en öppning som klockades till 1.06,7/500 meter. Varvet avverkades på kilometertiden 1.11,8. Då blev det bekvämt för Conrad Lugauer och Campo Bahia som kunde köras fram utvändigt om ledaren inför slutrundan och sedan gå undan med full kontroll över upploppet. Klockan stannade på 1.12,2a/2140 meter. 

– Vi kom iväg helt okej och det löste sig jättebra i första sväng. Sedan kändes det bra hela vägen, han kontrollerade fältet. Jag är oerhört stolt och glad, sade Conrad Lugauer i vinnarcirkeln. 

Till final: Campo Bahia (etta), Brothers N.Arms (tvåa), Baritone Artist (trea), Zephyr Kronos (fyra).

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS