Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gaffelbandsskadad igen – får en sista chans

Foto: TR BILD
Gylden Balder ska få en sista chans att komma tillbaka till tävlingsbanan. Foto: TR BILD

Trots en ny gaffelbandsskada får trippelmiljonären en ny chans – men nu är det sista gången.

Publicerad:

Det är elvaårige Gylden Balder (e. H.G Balder) det handlar om. Hästen var tvåa bakom omöjlige Tekno Odin i Norskt Travderby 2012. Året efter segrade Gylden Balder i DNT:s 5-åringslopp med en halv miljon norska kronor i förstapris. Där slog han faktiskt Tekno Odin! Det blev drygt 900.000 norska kronor även in som sexåring, men därefter har hästen bara startat sporadiskt.

Gylden Balder hade varit borta i nästan två år för bland annat gaffelbandsskada när han gick ett kvallopp på Drammen i slutet av augusti. Men efter detta har han drabbats av en ny gaffelbandsskada i det andra bakbenet.
– Nu ska jag behandla båda bakbenen med laser, så startar vi om sex månader. Om det inte håller är det definitivt slut på tävlandet. Gylden Balder har givet mig väldigt många glädjestunder och har inget mer att bevisa på tävlingsbanan. Men hästen förtjänar en sista chans att komma tillbaka, säger ägaren, tränaren och uppfödaren Bent Olav Wigdal till Trav Og Galopp-Nytt.

Gylden Balder har ordnat 21 segrar på 49 starter och tjänat 3.366.155 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS