Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gimpanzee i topp

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Gimpanzee ordnade en ny storseger för Marcus Melander och ska eventuellt avsluta året med att möta de äldre hästarna i TVG Open på Meadowlands. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Marcus Melander-tränade Gimpanzee följde upp Breeders Crown-segern med en ny imponerande vinst under torsdagen i Matron Stakes.

Publicerad:

Loppet avgjordes på Dover Downs och det var Brian Sears som satt i sulkyn bakom treårige kanonen Gimpanzee (e. Chapter Seven-Steamy Windows) och direkt tog hand om ledningen. Sears valde dock att tidigt släppa för att så småningom få tredje par invändigt. Han gled sedan ut i andraspår och i slutsvängen var det inget snack om saken. Gimpanzee kopplade enkelt greppet om Nacy Johansson-tränade Don’t Let’Em (e. Muscle Hill) och gick undan med fyra säkra längder på nya banrekordet 1.09,1a/1609 meter. Förstapriset var drygt 100.000 dollar.

Därmed har Gimpanzee sprungit in över en miljon dollar som treåring under det här året, vilket inte är så långt efter stallkamraten Greenshoe med knappt 1,3 miljoner dollar. Sammanlagt är det dock Gimpanzee som tjänat mest hittills i karriären med sina nästan 1,7 miljoner.

I stoklassen av Matron Stakes segrade Simo Allard-tränade Hambletonian Oaks-vinnaren When Dovescry (e. Muscle Hill - Cedar Dove) från ledningen för Rene Allard. Segertiden skrevs till 1.09,8a/1609 meter och förstapriset var cirka 85.000 dollar.

Det blev ytterligare en svensk tränarseger i USA under torsdagen. Det var Anette Lorentzons treåring Victoryisalluneed (e. Lionhunter - Guilt Free) som från spets vann med två längder för Jason Bertlett. Segertiden blev 1.13,6a/1609 meter och förstapriset var 8.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS