Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Googoo Gaagaa har anlänt: "Otroligt bra gensvar"

Foto: Privat
Googoo Gaagaa. Foto: Privat

Avelshingsten Googoo Gaagaa har kommit fram till Sverige och Broline. Robert Lindström meddelar att resan har gått bra – och han ser fram emot tisdagens uttagningar till Kriteriet och Oaks.

Publicerad:

För drygt tre veckor sedan stod det klart att World Trot och Robert Lindström köpt avelshingsten Googoo Gaagaa (e. Cam's Rocket). Nu har hästen anlänt till Sverige och stuteriet Broline där han kommer att stå uppstallad.
– Resan har gått jättebra. Han kom fram till Broline för några timmar sedan. Hästen flögs först till Liege där han fick vila ett par dagar innan han reste vidare med bil till Sverige. Han var i jättefint skick när han kom fram och ser ut att vara i toppform, säger Robert Lindström och fortsätter:

– Han fick sin box bredvid Pine Chip som står där och håller ordning på de lite yngre hingstarna.

Vad händer med Googoo Gaagaa nu?
– Nu är planen att han ska få acklimatisera sig ett par dagar. Sedan börjar vi samla och frysa på honom. Vi kommer att förbereda honom inför avelsvärderingen i november och nästa säsong.

Har du märkt av stort intresse för honom?
– Vi håller precis på att sammanställa lite grann runt bokningsläget. Gensvaret har varit otroligt bra och det har varit väldigt många förfrågningar. Det är väldigt många intressanta stoägare som har hört av sig och som det ser ut nu kommer vi inte att kunna tillgodose alla.

Googoo Gaagaa har fem avkommor i tisdagens uttagningslopp till Svenskt Travkriterium som körs på Solvalla. Förutom Robert Berghs duo Power och Hail Mary startar också Admir Zukanovics Usain Töll, Svante Båths Bythebook och Johan Untersteiners Googal.
– Det är fantastiskt att ha så många med på så liten kull. Men det är bara kval än så länge och jag vill inte jinxa något. Jag är jättestolt över att de tagit sig så långt, men det är mycket som måste stämma. Jag vill vara väldigt ödmjuk, men jag hoppas att en eller förhoppningsvis flera kan ta sig vidare till finalen.

Robert Lindström meddelade tidigare att Googoo Gaagaa kommer att prissättas till 4000 + 44.000 kronor i Sverige.

FAKTA

Hingstarna med tre eller fler avkommor i uttagningarna till Kriteriet och Oaks

9    Scarlet Knight (6 i Kriteriet + 3 i Oaks)
9    Zola Boko (7 + 2)

8    Trixton (4 + 4)

7    Maharajah (1 + 6)
7    S.J.'s Caviar (1 + 6)

6    Bold Eagle (4 + 2)
6    Ready Cash (2 + 4)
6    Up And Quick (2 + 4)

5    From Above (2 + 3)
5    Googoo Gaagaa (5 + 0)
5    Muscle Hill (2 + 3)

4    Broadway Hall (2 + 2)
4    Joke Face (4 + 0)
4    Love You (0 + 4)
4    Pojke Kronos (2 + 2)

3    Chocolatier (1 + 2)
3    Super Photo Kosmos (1 + 2)
3    Yarrah Boko (1 + 2)

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.