Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

GS75 görs om – flera nyheter med start 1 mars

Foto: ATG
Nicklas Jonsson, ATG, och Grand Slam 75-loggan. Foto: ATG

Spelformen Grand Slam 75 görs om.
Spel för endast sju rätt och ändrade jackpottregler är några av nyheterna.
– Vi är övertygade om att det här kommer att landa bra, säger ATG:s hästspelschef Nicklas Jonsson.

Publicerad:

Söndagsspelformen som till skillnad mot V75 har radpris på en krona ändras drastiskt tre år efter lanseringen för att ytterligare utmärka sig:

  • Möjlighet att spela för endast sju rätt (2,5 gånger vinsten)
  • Jackpottpengar fördelas i samtliga pooler enligt 40-20-40
  • Butiksandelar via ATG.se

"Ser stor potential"

– Vi ser en stor potential i söndagar och Grand Slam 75. Många kunder har efterfrågat att kunna spela för endast sju rätt. Förändringarna gör att GS75 får en tydligare identitet och differentierar mot andra stora spelformer, säger Nicklas Jonsson.
– Alternativet som tidigare fanns på V75 och hette endast V7 kommer att heta GS-7.

Orättvist då – bättre nu

Är det en form av kompromiss att fördela jackpottpengarna och samtidigt erbjuda GS-7?

– Så kan man se det. Vi ansåg att det blev orättvist då en mängd stora spelare tog en rejäl del av potten vid V7-alternativ, men med den här förändringen så tycker vi att det här blir bättre.

Så fungerar andelstjänsten

Butiksandelar via ATG.se – inte på Tillsammans? Varför?
– Något vi så klart har funderat över men det är framför allt butiksandelar som efterfrågats till Grand Slam 75. Eftersom vi nu valt att exklusivt släppa detta för butikslagen och inte till privata tillsammansbolagen, så säljer vi andelarna enbart på ATG.se/andelar. Kunderna kan dock som tidigare om de vill spela med vänner på Grand Slam 75, skapa egna andelsspel på ATG.se.

Övriga spelformer intakta

Hur mycket tror ni att intresset ökar på sikt?
– Både andelar och produktändringarna är efterfrågade, så vi tror att det ger en bra effekt för söndagarna. Utan att gå in på siffror så ser vi verkligen fram emot det här.

Finns det någon chans att andra spelformer ändras på liknande vis?
– Det har vi inga planer på för tillfället och vi tycker att det är bra att våra stora produkter inte är för lika varandra utan har egna identiteter och egenskaper.

Första GS75-omgången med förändringarna körs 1 mars och spelet öppnar 25 februari. Från och med den omgången kommer garantivinsten – att en ensam vinnare på ett spelkvitto är garanterad 15 miljoner kronor – att sänkas till tio miljoner kronor och för galopp samt utländska omgångar blir garantivinsten fem miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.