Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Halmstads V75-omgång berörs av nya restriktioner

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Regeringen följer Folkhäslomyndighetens rekommendation: Inga allmänna sammankomster med fler än 500 personer.
Till den kategorin hör lördagens V75-tävlingar.

Publicerad:

V75-tävlingar innebär i regel fyrsiffriga publiksiffror, vilket alltså inte är lämpligt enligt Folkhälsomyndigheten. Åtgärden rekommenderas i syfte att minska och förhindra spridning av coronoaviruset i Sverige. I eftermiddags meddelade finansmarknadsminister Per Bolund (MP) via Sveriges Radio att regeringen följer uppmaningen.

Det innebär att Halmstadtravet med sportchef Jan-Olof Molin i spetsen kommer att beröras. På lördag ska det vara V75-tävlingar på banan.
– Vi fick veta det här någon gång under eftermiddagen och det som händer nu är att vi tänker följa Svensk Travsports rekommendationer eller belut. ST kommer med ett besked någon gång under morgondagen. Svensk Travsport följer ju i sin tur regeringens beslut, säger Jan-Olof Molin.

Då kan vi slå fast att ni inte kan ha fler än 500 personer på plats till helgen?
– Jag avvaktar tills jag vet vad Svensk Travsport kommer fram till.

Hur lyder budskapet till de som överväger att besöka Halmstadtravet på lördag?
– Att avvakta och hålla koll på informationsflödet under morgondagen. Förhoppningsvis är det klart efter lunch i alla fall.

Däremot tycks själva travtävlingarna inte vara i fara.
– Det handlar om publiken. Som jag har uppfattat det så handlar det inte om själva tävlingarna och de ska inte vara hotade i nuläget. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.