Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hitman bjöd på ett nytt formbesked

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
D.D.'s Hitman och Johnny Takter på Jägersro. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Petri Puros kanon D.D.’s Hiitman har inlett året strålande. På Jägersro lämnade Johnny Takter ingenting åt slumpen. – Jag ville inte bli hängande i tredjespår med honom, sade kusken.  

Publicerad:

Varvet från mål landande D.D.’s Hitman (e. Donato Hanover) och Johnny Takter utvändigt om ledande Re Doc i V75-5. Innan dess hade Conrad Lugauer välvilligt släppt ner ekipaget för att ge rygg åt Breidabliks Nubbe.
– Det kanske hade gått att sitta kvar i tredje utvändigt, men jag ville inte bli hängande i tredjespår med honom i svängarna, sade Johnny Takter efter segern. 
Det blev ett lyckat drag och ekipaget kunde avväpna ledaren säkert över upploppet. 
– Det är alltid skönt när det funkar för sådana här elithästar. Man ser alltid saker som går att förbättra och jag tycker att han gick rakare i dag. Petri har gjort ett bra jobb med honom. 
Tränaren själv var också belåten med insatsen.  
– Han är inbjuden till ett lopp i Finland framöver. Vi får väl se om man får något samtal från någon som vill se honom i ett lopp någon annanstans, svarade Puro på frågan om kommande uppgifter. 
I V75 Direkt fick också tränaren den raka frågan om D.D.’s Hitman kan vara en häst för Elitloppet. Svaret:
– Kan vara, kan vara…. 
Segertiden skrevs till 1.11,7a/2.140 meter.

Snabb revansch för Kolgjni
– Det är bara att ta nya tag, och det gjorde jag ju precis, konstaterade Lutfi Kolgjini i vinnarcirkeln efter V75-4, och syftade på att segern uteblivit med Mosaique Face i V75-3. 
Då hade Kolgjini just kört Friend Of Nature (e. Infinitif) till spets och stannat där hela vägen in i mål. Segern var den andra på V75 och fjärde segern totalt för dagen. 
Dessförinnan hade Ulisse Kronos (e. Joke Face) haft uppvisning i V75-1. Även om Christoffer Eriksson och Nonstop Cheri fick en bra start från tillägg så kunde ändå Lutfi Kolgjini köra sin häst till ledningen tidigt och omgående skapa sig en lucka till Eriksson, som i sin tur hade en bra bit tillgodo på övriga fältet. 
– Han har en bra inställning. Han öppnade väldigt bra i dag och jag kände att vi nog skulle få överta. Sedan höll vi ett bra tempo för att inte bjuda in någon där bak, sade Kolgjini i vinnarcirkeln efter dagens tredje tränarseger.  
Segertiden skrevs till fina 1.13,8/2.660 meter. 
Mer hemmajubel blev det i den sista avdelningen där Joakim Lövgren fick spetsvinna i överlägsen stil tillsammans med egentränade Iago Zon (e. Raja Mirchi). Ekipaget gick i mål nya rekordet 1.11,1a/1.640 meter. 

Två segrar till Bergh
Lärlingsloppet blev minst sagt händelserikt – och fartfyllt. Efter en stentuff öppning och ett antal ledarskiften kunde till slut Ulriika Highness avancera fram till ledningen. Tempot blev fortsatt högt och till slut var det ändå bakspårshästjarna som gjorde upp. Ilona Håleryd och Henriette Larsen fick till slut ge sig efter att ha gett draghjälp åt vinnaren Dear Friend (e. Orlando Vici ) och Preben Sövik. Hästen tränas av Robert Bergh. 
– Det var tacksamt att få gå i rygg sista varvet. Hon har fått lite hårdhet de sista loppen där hon har mött tuffa hästar, sade Preben Sövik i vinnarcirkeln. 
Bergh hade fler vinnare på Jägersro. Västerbo Arthur och Kim Eriksson fick ett bra lopp i ryggar i andraspår och kunde sätta in attacken i slutsvängen. Ledande Flo Rida Sea kunde inte stå emot över upploppet och fast i rygg på denne satt favoriten Eldrick Boko som fick lucka sent. 
– Förbannat kul. Den var riktigt vass hästen, sade Kim Eriksson efter segern. 

Rätt rad: 4-15-5-1-11-12-4
Utdelning
7 rätt: 1.525.961 kr
6 rätt: 4.759 kr
5 rätt: 263 kr
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS