Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hon blir ny vd på ST

Foto: Svensk Travsport
Foto: Svensk Travsport

Sedan maj 2018 har Ulf Hörnberg varit tillförordnad vd på Svensk Travsport. Nu har organisationen gjort klart med en mer långsiktig lösning – under torsdagen blev det officiellt med en ny person i vd-rollen.

Publicerad:

Maria Croon tar över rollen som vd för Svensk Travsport. Det kunde Travronden avslöja under torsdagen, något som strax därpå bekräftades av Svensk Travsport i ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från tjänsten som vd för Mitt i-tidningarna. Dessförinnan har hon arbetat som vd för Forma Magazines och som försäljningsdirektör på Bonnier tidskrifter. Dessutom har hon varit styrelseordförande på Hippson.

– Det är jätteroligt att allting är klart och jag är oerhört glad över att ha fått förtroendet för det här uppdraget. Jag tar mig an uppdraget med stor ödmjukhet, ett uppdrag i en organisation som engagerar många, säger Maria Croon, ny vd på Svensk Travsport.

Maria Croon har ett stort hästsportintresse och är uppvuxen på Gotland där familjen föder upp travhästar.

– Jag har hästbakgrund. Förutom att jag sitter som styrelseordförande i Hippson, har jag vuxit upp på hästgård och har ridit i hela mitt liv. Min far föder upp travhästar, och min dotter har börjat rida. Så visst känns det stimulerande att nu få börja arbeta vardagligen med hästnäringen.

"Komplext, men också väldigt intressant"

Maria Croon väntas tillträda tjänsten senast 1 september 2019 och hon har redan klart för sig vad hon ser fram emot mest kring uppdraget.

– Att få möjlighet till att vidareutveckla en sport som har nya förutsättningar, känns spännande. Det är ett arbete som många måste vara med på. Travet ska präglas av både elit och bredd, sport och spel och så vidare. Det är så många olika perspektiv i det här uppdraget som gör det komplext, men också väldigt intressant. Visionen att uppnå världens bästa travsport som är attraktiv för alla, den förpliktigar, och som jag sagt tidigare, så glädjs jag över att få vara en del av arbetet för att nå dit. När man tittar på Svensk Travsports kravprofil så hoppas och tror jag att jag stämmer in ganska bra.

– Jag ser mig själv som en person som driver saker och ting framåt, men som samtidigt är mån om att lyssna och jag skulle absolut kalla mig själv prestigelös. Det tror jag är viktigt, för meningen med detta är att arbeta tillsammans inom den folkrörelse som travet ändå är, men att jag med min professionella bakgrund också kan bidra till travsportens framtid.

Ulf Hörnberg fortsätter som tillförordnad vd till dess att Maria Croon kommer att tillträda tjänsten någon gång i månadsskiftet mellan augusti och september. Därefter blir han och Maria Croon ett team, då Ulf Hörnberg tillträder tjänsten som vice vd.

– Jag har träffat Ulf Hörnberg vid ett antal tillfällen och det är min övertygelse att vi kommer arbeta bra ihop, som vd och vice vd. Vi kompletterar varandra bra och det känns skönt att han stannar inom organisationen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.