Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen revansch för Campo Bahia

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Det blev ingen revansch för den snöpliga galoppen. Campo Bahia kom visserligen till ledningen i Prix de Croix, men var slagen redan i sista sväng. I stället blev Philippe Allaires lördag ännu bättre.

Publicerad:

Campo Bahia galopperade i klar ledning i Critérium Continental två dagar före julafton. På lördagen tog hingsten omtag på Vincennes och i skadade Conrad Lugauers frånvaro var det sonen Marc Elias som fick chansen att köra i grupp II-löpningen Prix de Croix.

Det favoritspelade ekipaget inledde i tredjespår, men övertog snart ledningen från Franck Nivard och andrahandaren Falcao de Laurma. Där travade Campo Bahia sedan de första 1.350 meterna efter 1.14 blankt.

Där och då var det stiltje i fältet, men när Gabriele Gelormini attackerade med Zarenne Fas på den bortre långsidan bytte Nivard vinnarhålet mot dödens – och skruvade upp farten. Undan för undan blev Falcao de Laurma allt mer närgången och i slutkurvan hade Campo Bahia inget svar.

Svenskhoppet stumnade och kom i mål först som sexa, på behörigt avstånd från den spännande segerstrid som utkämpades mellan Falcao de Laurma och Feliciano (e. Ready Cash). Den senare drog det längsta strået för David Thomain och ordnade lördagens andra grupp II-seger för tränaren Philippe Allaire. Även denna var värd 45.000 euro.

Segertiden skrevs till 1.13,4 över 2.850 meter för Feliciano som vann före Falcao de Laurma och Fleche du Yucca.

Jerry Riordans Zarenne Fas slutade åtta medan Björn Goops Fly With Us blev diskvalificerad.  

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS