Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jägersrotränarnas protest: "Vi har blivit överkörda"

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Jägersrotränarna överraskade alla med en protest inför starten av V86 Xpress.

Bara minuter innan V86-1 skulle ha körts på Jägersro ställde sig alla tränare vid bankanten i protest. Det innebar att V86 inte kunde köras som planerat. Jägersros lopp blev 15 minuter försenade. 

Joakim Lövgren förde tränarnas talan i ATG live och förklarade att protesten beror på att tränarna känner sig överkörda.  
– Gång på gång tas det beslut över våra huvuden, förra veckans var ett exempel på det och vi vill visa att vi inte accepterar det längre, säger Lövgren, och syftar på nästa års tävlingsplan som presenterades. 

I tävlingsplaneringen stod det bland annat klart att Solvalla kommer att dela på tisdagskvällarna med Jägersro och att V86 Xpress kommer att fortsätta större delen av året. 

– Vi är rädda om vår sport och vi måste få vara delaktiga i beslutsprocessen. När nästa övergripande beslut fattas vill vi vara förankrade, säger Lövgren. 

– Det vi gör nu är att vi lyfter den här frågan. Vi har försökt att via en demokratisk väg och de kanaler som finns utan att få gehör. Det här är en sorts vapenskrammel. Det finns en gräns för hur nonchalant vi kan bli bemötta.

En som inte var nöjd med aktionen var amatörtränare Edvin Ceka, framför allt för att det hela inte kommunicerats till de aktiva som hade häst till start.

– Jag fick inte reda på någonting om den här aktionen. Det gjorde att hästen fick gå ute i 20 minuter, i kraftig vind och regn... Det är inte rätt att göra någonting sådant här, på det här sättet, det är ändå djur vi håller på med, sade en besviken Edvin Ceka till TV12 inför V86-1 där han hade häst till start.

På Twitter hyllas initiativet av tränarkollegan, tillika ledamot i Travtränarnas Riksförbund, Jörgen Westholm:

"Ett stort tack till Jägersro tränarna som visar kurage i express frågan. Jag ger min syn på det imorgon.", skriver Westholm.

Travronden har varit i kontakt med Westholm som hälsar att han kommer uttala sig i morgon, torsdag.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.