Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jeppas Maxi ostoppbar

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Jeppas Maxi. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Elfte segern i 14:e starten i karriären, runt 1.08,5 sista 500 meterna. Jeppas Maxi spelades ner till sanslöst låga vinnaroddset 1,11 men favoritlirarna behövde aldrig känns sig oroliga.

Publicerad:

Torbjörn Jansson satte sig lugnt mitt i fältet i andraspår i första kurvan och körde sedan till ledningen på första långsidan. Därefter inriktade sig medtävlarna på andrapriset och efter varvningen på 1.14 avrundade Jeppas Maxi sista 500 meterna i 1.08,5-klippet till ohotad seger.

- Det här blev rätt så smidigt, konstaterade Torbjörn Jansson.

Tränaren Robert Ekström har nu angenäma matchningsproblem närmaste två månaderna, det är bronsdivisionsfinalen på Solvalla Elitloppshelgen som är nästa viktiga uppgift. Jeppas Maxi har gått ur bronsklassen och kan alltså inte starta i V75 - i vart fall inte i divisionslopp - om Varenne-sonen inte ska hamna i silverfinalen istället.

Queer Fish (e. Varenne - Gambari) är bror till två hästar som var framstående som unghästar, Uppfödningslöpningaren Micro Mesh och Prawns som framförallt varit bra på kort distans. Queer Fish däremot verkar som sexåring ha sina bästa år framför sig och för Sören Eriksson var den Magnus Träff-tränade valacken överlägsen i klass I på imponerande 1.13,2a/2.640 meter. När Sören Eriksson släppte på Queer Fish i tredjespår på sista bortre långsidan svepte Bollnäshästen till ledning och mätte bekvämt ut 20-30 meters segermarginal.

- Hästen gick barfota runt om för första gången och det fungerade bra, konstaterade Sören Eriksson.

Västerbo Highflyer (e. Look de Star) aviserade kraftig formförbättring i V75-finalen förra helgen och nu var det dags för första årssegern. Från bakspår kom Daniel Redén fram till vad som blev andra par utvändigt och Västerbo Highflyer rekordsänkte till 1.11,6a/1.640 meter när han över upploppet säkert betvingade den från dödens tappre Super Otto. I och med segern värd 125.000 kronor gick Västerbo Highflyer ur silverdivisionen och upp i guld.

För Daniel Redén slutade V75-omgången med en tränardubbel. USA-födde Only In Its Class (e. S.J.´s Photo) fick i lärlingsloppet en rejält tung inledning via tredjespår och dödens till ledningen 1.300 kvar, och fick sedan inte heller sitta i fred i täten på slutvarvet. Frank  Nilsson behövde dock inte vara orolig, fortfarande i sista kurvan var Only In Its Class på bettet och sjuåringen var helt enkelt bara bäst när han ohotad gled undan över upploppet på 1.13,3a/2.140.

Fint stammade Ägir Briljant (e. Viking Kronos - Kia Briljant) har inte hunnit med mer än 21 starter i sitt sjuåriga liv. Peter Cederin har skyndat långsamt och matchat valacken försiktigt och när Ägir Briljant nu tog karriärens sjunde seger kom den i rikstotons klass II. Erik Adielsson tog chansen att ladda mot ledningen efter ett varv i långloppet och fick överta täten, Ägir Briljant svarade sedan Danne Edel hela vägen till säker seger, på för klassen fina 1.14,4a/2.640 meter.

Spelfakta

Helt klart börjar spelarkollektivet nu bli anfrätt av det ständiga jackpottandet på de största spelformerna. Omsättningen, sedan det glidit med 13 jackpotmiljoner från Färjestads långfredags-V75:a till sjurättspotten, stannade på alarmerande svaga 73,7 miljoner kronor.

Föga oväntat, med de ”stabila” stora favoriter som ingick i V75-omgången, så blev det också femrättsjackpot igen.

Rätt V75-rad: 10 - 11-  6 - 7 - 12 - 8 - 6

Strukna: V75-6 nr 3.

Utdelning:

Sju rätt: 3.217 kr (10.201 rader)

Sex rätt: 29 kr

Fem rätt: jackpot

V75-omsättning: 73.661.339 kr

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.