Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klarar Salmela de nya hårdare reglerna?

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Petri Salmela hoppas och tror att hans ”gränsåkande” mellan Sverige och Finland kan fortsätta fungera. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Med grundbostaden och gård i Torneå passerar Petri Salmela den svensk-finska gränsen väldigt ofta.
– Just nu tror jag inte det ska behöva bli några problem för mig, säger Salmela, apropå de skärpta finska reglerna.

Publicerad:

Tidigt i morse gick finska regeringen ut med beskedet om ännu hårdare gränskontroller. Petri Salmela har tagit del av de nya direktiven mellan träningsjobben vid bodentravet.
– Om det är viktigt för ditt jobb att åka mellan Sverige och Finland så tror jag att det även fortsättningsvis kommer att gå bra, bara man har papperen i ordning.

Salmela bor i Torneå, där han även driver en liten filial. Dessutom har han hästar i närheten av bodentravet samt på filialen Söderby Gård, i närheten av Arlanda.
– När jag befinner mig i Finland är jag noga med att i princip uteslutande hålla till på den egna gården. Det gäller att vara klok och visa respekt för andra i den allvarliga situation som vi befinner oss i på grund av coronaviruset.

Närmaste stora grej för Salmela är V75-starten med Makethemark på Romme nu på söndag. Normalt hade han flugit ner till Stockholm under tisdag eller onsdag för träning där, men det lär bli ändrade planer vad gäller den biten.
– Normalt handlar det om 20-talet avgångar per dag mellan Luleå och Stockholm. Nu flyger bara ett plan per dag och biljetterna är väldigt dyra. Så nu lutar det åt bil till Romme istället, det är inte mycket att göra åt det.

Makethemark står på Söderby Gård och har närmare.
– Allt verkar bra inför söndagen, förutom spåret...

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS