Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart: Malmrot ny sportchef på Solvalla

Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75
Anders Malmrot. Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75

Under torsdagsmorgonen kunde Travronden avslöja att Anders Malmrot blir ny sportchef på Solvalla. Strax efter lunchtid bekräftades uppgifterna från huvudstadsbanan.

Publicerad:

Tidigare i höstas stod det klart att René Jensen kommer att avsluta sin tjänst som sportchef på Halmstad och det har spekulerats i möjliga efterträdare under en tid. En bana som utåt inte sökt någon ny sportchef är Solvalla.
Nu menar uppgifter att Anders Malmrot, till vardags omtyckt spelexpert i bland annat V75-sändningarna hos Kanal 75, ska ta över rollen som sportchef på Solvalla.

Vid 13.00 under torsdagen bekräftades uppgifterna via ett pressmeddelande från Solvallas sida. Anders Malmrot blir ny sportchef på Solvalla och tillträder tjänsten den 8 januari 2018. 
– Anders är en av Sveriges bästa och mest respekterade travanalytiker, hans djupa kunskap inom travsporten gör honom till utmärkt sportchef, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg i pressmeddelandet.

Tillträdet sker i samband med en omorganisation på Solvalla där nuvarande sportchef Markus Myron kommer att leda avdelningen för marknad och kommunikation samt att nuvarande marknads- och försäljningschef Mats Lagerholm framöver renodlar och utvecklar sitt uppdrag inom försäljning.
– Vi vill utveckla organisationen genom att ha tydligare avdelningar med specialister som har fokus på respektive område, säger Jörgen Forsberg.

I arbetet som sportchef kommer Anders Malmrot utöver att leda sport- och tävlingsverksamheten även inneha huvudansvaret för Solvallas utbildningsverksamhet.
– På Solvallas stallbacke känner jag mig hemma, säger Anders Malmrot i pressmeddelandet.

Sen tillkommer naturligtvis arbetet med att sätta ihop Elitloppsfältet.
– Elitloppet har för mig, liksom väldigt många andra, alltid varit det största loppet och att nu få vara med och lägga det pusslet kittlar. Det är fortfarande långt kvar men man kan alltid drömma om att åter få se Bold Eagle göra det han gjorde i försöket i år mot Nuncio, Propulsion, Twister Bi och Readly Express till exempel.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.