Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lopp för lopp

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Takata och Henrik Nilsson utvändigt om Royal T.N. och Rikard N Skoglund i V75-1. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Läs om alla vinnare från V75-omgången på Bergsåker.

Publicerad:

V75-1

Takata och tränaren Henrik Nilsson kunde trycka sig till ledningen, men efter en bit kom Rikard N Skoglund och Royal T.N. med bra fart. Nilsson valde att släppa över kommandot och sedan kom luckan i utgången av slutsvängen. Det blev en duell dessa två emellan där Takata hade kraft att ta sig förbi och avgöra.
– Jag hängde inte riktigt med där när Rikard kom, även om jag hade kunnat svara men då hade det gått alldeles för fort. Sedan kom luckan som tur var, sade Nilsson efteråt.
– Det var häftigt, riktigt kul, fortsatte Eskilstunatränaren.

Bakom dessa spurtade Bling Bling positivt till tredjeplatsen efter ett lopp i tredje utvändigt tillsammans med Ulf Eriksson. 

V75-2

På förhand handlade mycket om Ängsborken och Odd Herakles och precis så blev det. Den sistnämnde var tidigt framme och kände på Ängsborken och Jimmy Jonsson, som släppte över ledningen. Dessförinnan hade de blivit snuvade på ledningen av Guli Rubin och tvingats ut och fram för att överta.
Väl i ledningen såg Odd Herakles svårslagen ut, men när luckan kom utmanade Ängsborken rejält och när mållinjen kom var det ingen stor marginal. Lars O Romtveits Odd Herakles svarade dock hela vägen och kunde vinna med Tom Erik Solberg i sulkyn.
– Det blev ett spännande lopp. Jag trodde nog att vi skulle vinna lättare än vad vi gjorde. Sista 100 kände jag att vi skulle förlora, men han sträckte på sig, sade Solberg.

V75-3

Elian Web och Jorma Kontio var jättefavoriter i gulddivisionen då innerspåret såg vinstgivande ut på förhand. Men någon ledningen blev det inte. Istället brakade Disco Volante och Ulf Ohlsson dit och höll tempot uppe. Kontio valde att lämna ryggen mitt i loppen och lägga sig utvändigt om Disco Volante. Från den positionen hade Elian Web ingen chans att rå ledaren. Det hade ingen annan heller. Disco Volante hade en klar ledning mitt på upploppet och gick undan till en kassaskåpssäker seger före stallkamraten Snowstorm Hanover och trean Ajlexes Cubano.
– Det var min chans att vinna loppet. Hade man koll på förra loppet så såg man att min häst tog en halv längd på honom direkt senast. Det blev bra körning och sedan fick han lufsa på i sitt tempo, sade Ulf Ohlsson efter segern.

V75-4

Det började inte speciellt bra för La Norna och Hanna Olofsson. Mika Forss och Emilie K. var i vägen i det första startförsöket. Forss kunde dock återgälda det i den giltiga starten då han välvilligt släppte över ledningen till Olofsson och La Norna. Där kunde tränaren dämpa tempot mitt i loppen innan Robert Bergh-tränade Au Pair Girl och Nicklas Westerholm kom upp utvändigt. Ekipaget kunde dock inte göra något om ledaren, som bara sprintade undan på upploppet och tog en riktigt bekväm seger. Tvåa blev tilläggsstartande Whitsun Madonna och trea blev Emilie K. efter ett lopp i rygg på vinnaren.
– Jag trodde vi skulle få överta och hon kändes jättepigg hela loppet. Vi fick köra väldigt långsamt en bit och hon van väl pliktskyldigt, samtidigt som hon kändes jättefin och vann lite okörd igen, sade Olofsson efter segern.

V75-5

I långloppet hittade Mika Forss tidigt till ledningen med den stora favoriten Religious. Väl där kunde Forss sätta upp tempo efter behag och sedan fick han utvändigt sällskap av Cyrius d’Ariane och Jorma KontioNär upploppet kom såg värsta hotet ut att sitta i rygg i form av Tempel L.B. och Magnus A Djuse. Då såg Mika Forss till att hålla tätt och inte bjuda på någon lucka i onödan. Han behövde aldrig oroa sig då köhästarna inte närmade sig och istället kunde Cyrius d’Ariane lägga beslag på andrapriset samtidigt som Tempel L.B. gick i mål som trea med till synes sparade krafter. Segern till Nina Pettersson-Perklén-tränade Religious.
– Han är snäll och lätt att köra. Det blev säkert och jag hade tussarna kvar, sade Forss efter segern.

V75-6

Jörgen Westholm blev av med ledningen med Remarkable Feet, men kunde gå ut och överta igen från Dom Perignon och Torbjörn Jansson. Westholm fick tidigt sällskapa av Hannu Korpi och Grainfield Aiden på utsidan. Den sistnämnde hade inga problem att sätta tänderna i ledaren inför upploppet. Då kom hotet från Dom Perignon som hittat ut från ledarrygen. Det blev en spännande upploppsduell sista 100 meterna. Som så många gånger förut var det Grainfield Aiden som höll nosen först. Korpis krigare har nu två segrar och en andraplats i silverdivisionen.
– Han har gjort ganska många starter nu, men jag är nog mer trött än honom – ensam med nio hästar, sade Korpi i vinnarcirkeln.

Artikeln uppdateras.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.