Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för löftet: ”Han bara flummar och leker”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Jörgen Westholms hingst har vunnit alla lopp han startat i utom ett. På Bergsåker tog Strong Heartbeat tog andra raka V75-segern.

Publicerad:

Han lovar ingenting, men det hörs på Jörgen Westholm att Strong Heartbeat är något extra. Duger inte Westholms ord kan man alltid titta i resultatraden, eller på intrycket vid den senaste segern på Bergsåker.
Jörgen Westholm provade hästen bakom bilen tidigt under tävlingsdagen och när klass I-försöket väl gick iväg kunde ekipaget hålla upp ledningen utan problem. Väl där blev det aldrig speciellt dramatiskt. Örjan Kihlström körde fram Digital Class utvändigt och med i ledarryggen fanns My Sweden och Mika Forss. Den sistnämnde nosade hem andrapriset före Digital Class, men före var Strong Heartbeat och en mycket belåten tränare som passade på att nicka ut mot publikplats.
– Vi var ute och provade lite innan tävlingarna och det kändes som det skulle gå att trycka iväg bra och det gjorde det verkligen. Man måste vara startsnabb för de lite större loppen och det känns som att han har potential att vara med där, sade Westholm i vinnarcirkeln.

"Flummar och leker"

Efter en behaglig öppning på 1.13,1/500 meterna nådde Strong Heartbeat kilometern på 1.16,0. Klockan stannade till slut på nya rekordet 1.14,0a/2140 meter utan att vinnaren så särskilt trött ut.
– Han bara springer och flummar och leker. Han har järnskor och bomull i öronen – han är skön. Skön stil, den här gillar man lite extra.

Det är lätt att förstå med tanke på att det handlade om den andra raka V75-segern och att hästen nu har vunnit sex av karriärens sju starter. Hästen kom närmast från en seger på Åby då han hjälpte sin tränare ta hem V75 Champions.

I vinnarcirkeln fanns även hästens skötare på plats.
– Det är en otrolig glädje att få vinna sådana här lopp. Två segrar på raken värmer ännu mer, sade Linn Grahn.

Maharajah-sonen är undan Jacaranda och är redan nu med sina 400 500 kronor bäst i syskonskaran.

Läs också

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.