Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander: "Det är fortsatt difficult"

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Tidigare i veckan meddelade Stefan Melander att Volstead skadat sig under ett träningsjobb på gården i Enköping.
Under torsdagen gick veterinär igenom hästen.

Publicerad:

Stefan Melanders Elitloppsdeltagare Volstead skadade sig allvarligt vid ett träningsjobb på rakbanan tidigare i veckan. Stefan Melander var tveksam till om hästen skulle kunna komma tillbaka till tävlingsbanan, men nu när ett par dagar har gått, och veterinär dessutom har gått igenom hästen, är det något ljusare toner från tränaren.
– Man ska veta det att direkt efter olyckan, då kunde hästen knappt gå alltså, så illa var det. I dag markerar han fortfarande hälta, men det är betydligt bättre än det var direkt då olyckan skedde, säger Melander och fortsätter.

– Veterinären var här i går och han tog röntgenbilder. På dem syns ingenting, vad vi kunnat se. Förhoppningsvis är det så att vi haft sådan oerhörd tur att han bara vrickat sig, eller att han trampat på någonting, men än kan vi inte vara säkra. Det är fortsatt difficult (svårt reds anm.) och vi får ge det ett par dagar till. Men att han inte är fullt lika halt nu, är givetvis positivt.

Volstead gjorde årsdebut i början av april. Där slutade han oplacerad. Han har tjänat närmare sex miljoner kronor, under karriären.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS