Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya elitloppsgreppet: Speedrace för kallblod

Foto: LARS JAKOBSSON/MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/MARIA HOLMÉN/TR BILD

Anders Malmrot inspirerades av Lome Brage. På elitloppsfredagen blir speedrace för kallblod verklighet.

Publicerad:

På sin hemsida skriver Solvalla att nio kallblod fördelade i tre heat kommer att göra upp över 640 meter. Hästarna kommer att bjudas in till loppet.
– Tanken började gro när Lome Brage, med Erik Adielsson i vagnen, öppnade 1.10,6 första hundra meterna i Elitkampen 2018. Nu är tiden mogen att även kallbloden får testa den extremkorta distansen som vi har i Speedrace. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Solvallas Sportchef Anders MalmrotSolvallas hemsida.

Försöken kommer att köras med fyra minuters mellanrum och sedan kommer finalen att köras sex minuter efter det sista försöket.
– Speedrace är ett helt unikt tävlingsupplägg och det har varit väldigt uppskattat under elitloppshelgen. Jag tror att travpubliken, och inte minst alla kallblodsentusiaster, tycker att det ska bli riktigt spännande att vi nu även får reda på hur snabbt kallbloden kan springa 640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.