Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pascha Tilly trots galopp

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Kretsen kring Pascha Tilly efter segern. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Finalen av bronsdivisionen blev händelserik. När krutröken lagt sig var Pascha Tilly först – trots galopp under vägen.

Publicerad:

Ulf Ohlsson fick chansen bakom Jari Kinnunen-tränade Pascha Tilly (e. Ready Cash) i finalen av bronsdivisionen – och den sjuårige valacken visade sig vara starkast. Detta trots att han tappade mycket mark på en galopp under vägen.
– Det har varit en bra dag. Det gick trots att vi körde startgalopp. Hästen ställde sig ganska snabbt, men vi hamnade sist... I det läget tänkte jag på att vi skulle köra invändigt och tjäna meter. Han kändes fin och avslutade bra, säger Ulf Ohlsson.

Pascha Tilly vann närmast före en piggt avslutande Illuminati och Macelleria som höll förtjänstfullt från ledningen.

Segern var Pascha Tillys 17:e i karriären. Förstapriset på 250.000 kronor gör att han nu passerat miljonen intjänat. Segertiden skrevs till 1.13,1a/2140 meter.

Jari Kinnunen:
– Det är något otroligt. Jag var rädd att det skulle bli galopp för hästen kändes lite väl laddad. Efter galoppen tänkte jag att vi kanske kunde få med oss pengar med lite tur. När han är i form springer han hela vägen in i mål. Han har gått framåt väldigt mycket i psyket.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS