Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Perfekt start för Benzon

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Niclas Benzon (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Niclas Benzon skickade Perfect Broline till ledningen och vann i nya färger.

Publicerad:

Det blev en rivstart för Niclas Benzon. Årjängsamatören hade bara ett par dagar tidigare bytt vinrött och vitt mot svart och vitt på kördressen och när det vankades trav på hemmaplan passade han på att köra in den.
Redan i den första GS75-avdelningen såg han sin chans bakom Jenny Eriksson-tränade Perfect Broline (e. Lindy Lane). Efter en snabb start från spår fem bakom bilen satt Benzon i ledningen och väl där hade han inga planer på att släppa någon förbi sig. Efter en inledande kilometer på 1.12,3 var det ingen av konkurrenterna som hade krafter kvar att utmana och segern blev säker på 1.12,8a/1640 meter. Segertiden var en rekordsänkning med nio tiondelar.

– Det är lite ovant med dressen faktiskt. Jag bytte för en vecka sedan ungefär. Cecilia (Karlsson) som körde honom sist sa att hangar jättestartsnabb och till folk som hade frågat hade jag svarat att jag trodde på en låg 13-tid. Det blev lite bättre, sade Benzon i vinnarcirkeln.

Segern var Perfect Brolines första sedan augusti 2018 och den första i Jenny Erikssons regi. För Färjestadtränarens egen del handlade det om den tredje årssegern.

Björn Goop och Magnus Jakobsson duellerade i den fjärde avdelningen när Jakobsson körde favoriten Polly Avenue i ledningen. Björn Goop-tränade Sugarcraft (e. Love You) fick göra jobbet utvändigt och när tätduon lämnade övriga fältet i slutsvängen passade Goop på att gå ner och vila i Jakobssons rygg. Sedan kunde Sugarcraft kriga ner ledaren den sista biten. Klockan stannade på 1.14,1/2140 meter.

– Vi hade bakspår och Magnus häst var en svår nöt att knäcka, men han var duktig, sade Goop i vinnarcirkeln.

Femåriga Sugarcraft vann fyra lopp under fjolåret och söndagens seger blev den första för året.

Jakobsson gånger två

Magnus Jakobsson skulle dock få revansch två gånger om. I loppet därpå var den hann som var vinnaren före Goop när egentränade My Silver Lining (e. Muscle Massive) tog årets första seger närmast före Goop och Vavin Love. Totalt har det blivit tre segrar på nio starter och det femåriga stoet har fortfarande inte varit sämre än trea felfri.
Jakobsson var inte klar där. I nästa lopp satte han dit storskrällen Tindra Star (e. Juliano Star) efter att ha tryckt sig till ledningen varvet från mål. Klockan stannade på fina 1.12,9a/2140 meter. Björn Goop var tvåa med Lars Fribergs Viper Lavec.  

Carl Johan Jepson kom till Årjäng med en färsk seger i Orebro Intn’l i bagaget. I den tredje avdelningen var han en vinnare igen. Där styrde han Eric Martinsson-tränade Jubel (e. Love You) till seger på 1.16,5a/2640 meter.

I den sista avdelningen fick V75-härdade Dokonjo (e. Thai Tanic) ett fint lopp tillsammans med tränaren Mikael Å Linderoth. Från andra utvändigt kunde Dokonjo spurta till en säker seger på 1.12,9a/2140 meter.
I kallblodsloppet blev det skräll när Lovise Mohaugen-tränade Fjord Jerka (e. Mörtvedt Jerkeld) kunde sticka ifrån i slutsvängen och hålla undan för favoriten över upploppet. I sulkyn satt Magnus Teien Gundersen.

Lira nästa gång: Bikila galopperade i lopp sex, men återkom fint som trea bakom Jubel och Bara Joe.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.