Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Slide So Easy imponerade

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Tioårige Slide So Easy visar inga ålderskrämpor för Flemming Jensen. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Sprintuppgörelsen för den äldre eliten på Charlottenlund blev en riktig fartfest. Och det var favoriten Slide So Easy med Flemming Jensen som gick bäst till slut – på årets snabbaste tid i Danmark. 
– Han var väldigt avslappnad och fin, sa Jensen efter triumfen på 1.10,2a/1600 meter.

Publicerad:

Danmarks bästa äldre häst var spelad till stor favorit i sprintloppet och infriade också förväntningarna på ett rejält sätt inför storpubliken på soligt Charlottenlund. Fredrik Persson satte färg på loppet med Xlnt Chili Trippel, som flög till spets och sedan tog emot Generaal Bianco som fick nöja sig med dödens. Tempot var uppskruvad med 1.09,7 på varvet och för Slide So Easy (e. Quite Easy U.S.) hade det löst sig perfekt med en resa i andra par utvändigt. Med 600 meter kvar kom anfallsordern i tredjespår för Slide So Easy och med en stark avslutning i spåren avgjorde tioåringen lekande lätt över upploppet. Segern på 1.10,2 före tappre Generaal Bianco och Wonderboy. Förstapriset var 100.000 danska kronor.
– Han tog fatt i grejerna på ett bra sätt när vi kom in på upploppet och han var väldigt avslappnad och fin. Det var bara för mig att följa med, sa Flemming Jensen i vinnarcirkeln. 

Slide So Easy var Danmarks representant i International Trot i fjol på Yonkers och kanske kan det bli ett nytt VM-äventyr för tioåringen i höst. 

I övrigt på V75

Jensen hade tidigare under V75-spelet tagit hem stayerloppet med Andre Ward (e. Ens Snapshot) som vann mycket lätt från ledningen på 1.15,3/2970 meter. "Icemanden" fullbordade V75-fyrlingen med Billi Time (e. S.J.'s Photo) som visade prov på fin styrka vid sin strålande dödensseger på 1.12,9a/2000 meter och genom att avsluta omgången med seger för Barolo (e. Ens Snapshot).

Tomas Malmqvist har en riktigt fin treåring i danskfödde Empire (e. Västerbo Prestige) och fuxen stod för en femstjärnig prestation i Walther Kaiser-Hansens Minneslopp mot jämnåriga. Ken Ecce gav anfallsorder från tredje yttern ut på den sista bortre långsidan och Empire svepte förbi fältet in mot sista sväng och försvann till en fullständigt överlägsen seger på toppfina 1.12,2a/2000 meter.
– Det är den bästa treåring jag kört, sa Ken Ecce i vinnarcirkeln. 

Thomas Uhrberg lotsade fram Steen Juuls Da Vinci Peak (e. Gift Kronos) i Derby Consolation. Jägersrokusken kastade loss från tredje par ytter på sista bortre långsidan och innan slutkurvan hade ekipaget sköljt förbi till täten. Satsningen höll hela vägen och Vinci Peak gick undan på nya rekordet 1.13,8a/2000 meter.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS