Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Slutar – efter Elitloppet

Foto: Lars Jakobsson/Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/Thomas Blomqvist/TR Bild

Readly Express karriär är snart till ända. Men först ska stjärnan starta i Elitloppet på hemmabanan Solvalla.

Publicerad:

– Vi är helt överens med Timo Nurmos om att Readly Express till 100 procent skall matchas mot Elitloppet 2019 sista helgen i maj. Det är en dröm, som för alla hästägare, att få delta i Elitloppet, säger ägaren Rolf Andersson i ett pressmeddelande från Menhammar Stuteri.

Och sedan Andersson gjort tummen upp vilade inte Anders Malmrot på hanen särskilt länge. I lördagens V75 Direkt visade Solvallas sportchef upp årets första rosa biljett. Med Readly Express namn på.
– Det var precis vad jag ville höra. Det var en sten som föll från mitt bröst, säger Malmrot.

Till skillnad från i fjol blir det alltså Elitloppet för Readly Express. Men sedan är den enastående karriären över, berättar Rolf Andersson.
– Detta blir också den sista starten för Readly Express då han efter Elitloppet, delvis med nya ägare, övergår till avelsverksamhet på Menhammar Stuteri, säger Andersson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS