Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stor intervju: Svenska Spel förhandlar med ST

Foto: Pressbild/Svenska Spel
Björn Kjellsson, produktchef sport, Svenska Spel. Foto: Pressbild/Svenska Spel

Svenska Spel aviserade intresse för travmarknaden redan i våras.
Nu förhandlar spelbolaget med Svensk Travsport.
De vill erbjuda en helhetsupplevelse – men något lanseringsdatum eller några spelformer pratas det inte om.
– Tyvärr har jag inget konkret besked men vi har konstruktiva diskussioner med ST, säger Björn Kjellsson, produktchef sport på Svenska Spel.

Publicerad:

Med ett fåtal dagar kvar av 2018 har fortfarande inget annat spelbolag än ATG tydligt uttryckt en satsning på travet med detaljrikedom. Svenska Spel smyger sig närmare en lansering.

– Det är otroligt spännande tider nu. Vår före detta vd, Lennart Käll, var tidigt ute i våras och förklarade att vi vill erbjuda spel på hästar. Spel på hästar är en av de roligaste spelformerna och jag tror att det är jättebra för svensk travsport om fler aktörer erbjuder spel. Bra för kunderna, bra för intresset, säger Björn Kjellsson produktchef sport på Svenska Spel.

"Vilka villkor gäller?"

Hur ser det ut i dagsläget hos er?
– Mycket handlar om hur förutsättningarna kommer att se ut. Vilka villkor gäller och hur paketerar Svensk Travsport rättigheterna? Vad gäller med det här ”baspaketet”?

Ja, hur ställer ni er till baspaketet?
– Vi har konstruktiva diskussioner. Det kommer, med tiden, att visa sig om det blir bra kommersiella villkor för båda parter. Vi hade hoppats på att vara längre fram i diskussionerna eftersom det är 1 januari snart.

Senare lansering än planen

När lanserar ni spel på hästar?
– Vår prio är att få igång bolaget sport och casino överlag, att det ska vara igång 1 januari. Vi har lagt ned ett års arbete ”under huven” för att dela på bolagen. Sedan får vi se när vi lanserar men vi hade hoppats på att ha ett avtal på plats, men det kommer vi nog inte att ha vid årsskiftet.

Varför inte? Är det ert eller ST:s fel?
– Jag vill inte lägga skulden på någon. Det är en komplex situation. Många spelbolag hade nog önskat att det skulle ha gått lite snabbare.

Vill erbjuda ljud och bild

Har ni för avsikt att erbjuda ljud och bild till era kunder?
– Det är absolut en tanke. Ljud och bild är jätteviktigt för hästspel. Vi vill jättegärna ha ett samarbete med ST, det är högprioriterat.

Vill jobba mot matchfixing inom travsporten

– Vår ledstjärna har i många år varit arbete mot matchfixing. Vi vet hur stor ansvar spelbolagen har här och vi vill komma in på hästsport och verkligen jobba mot matchfixing även här.
Tror du det förekommer inom travsporten?

– All idrott måste skyddas i största möjliga mån från fixningar, exemplen från humanidrotten men även racing.  Exempelvis England visar med tydlighet att detta hot måste tas på stort allvar. Vi kan bidra och vill bidra till att spelbranschen tar sitt ansvar i denna – för idrotten, kunderna och spelbranschen – så viktiga hållbarhetsfråga. Vi har också noterat det föredömliga jobb som Svensk Travsport lagt ner kring dopingproblematiken.

"Inga detaljer"

Vilka spelformer kommer ni att lansera? Ni har ju en grund i klassiska 1x2-upplägget.
– Vi får se. Jag har inga detaljer där att ge. Vi får se när det kommer.
Blir det fasta odds?
– Jag kan inte uttala mig om det i dagsläget.

Hur lyder det konkreta beskedet: När lanserar ni?
– Tyvärr har jag inget konkret besked, men ni kommer att få reda på det när vi är redo. De kommersiella villkoren är viktig, att vi får rättvisa villkor och att det inte är för höga barriärer för att ta sig in på marknaden.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS