Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tony Ryttar värvas till Travronden – förstärker som krönikör och tv-reporter

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Skål och välkommen! Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Travronden fortsätter att värva.
Nu är det klart att Tony Ryttar förstärker tidningen som reporter och krönikör.
– Jag brukar säga att där det finns en häst finns det alltid en historia att berätta. Sen hoppas jag kunna överraska också, säger han.

Publicerad:

Han har skrivit krönikor då och då i Travronden i flera år.

Med start denna veckan kommer du både att få läsa och se mycket mer av Tony Ryttar i Travrondens kanaler – ett uppdrag som kombineras med nuvarande uppgifter på Bonnier News.

Själv säger han:

– Detta känns bra. Lite nervöst faktiskt, som första dagen i skolan. Men spännande!

Tony Ryttar har en lång och gedigen erfarenhet av travvärlden, bland annat som reporter på Kanal75 och TV4.

– Travronden har funnits där genom hela mitt liv, trav- och hästintresse. Jag tycker det är ett roligt och framåt gäng som verkligen brinner för trav, och det känns som om "det är här det händer". Ska bli kul att vara med på det tåget.

• Vad kommer du att tillföra?
– Oj. Svårt. Kanske lite annorlunda erfarenhet när det gäller till exempel TV-produktion. Lite travhistorisk förankring, och att kanske leka ”djävulens advokat” ibland. Jag tror däremot att redaktionen kommer att tillföra mig massor. Ser fram emot det.

Genom åren har Tony Ryttar skrivit några av Travrondens mest lästa och delade åsikter. Bland annat om hur han själv blev utsatt för mobbing som ung, travsafari för sinnet och hur Prix d’Amérique blivit en helt egen religion.

• Hur kommer du att synas i Travronden?
– På flera olika sätt hoppas jag. Jag skriver redan en krönika med jämna mellanrum, sen tänkte jag ta lite tid och jaga genom TR:s enorma bildarkiv. Det finns mycket där som borde komma fram i ljuset oftare. Förhoppningsvis även lite längre reportage och TV-inslag. Det har jag verkligen saknat att göra.

Gör Nurmos och Ström sällskap

Sedan tidigare har Travronden rekryterat storhästägaren Anders Ström, stortränaren Timo Nurmos och spelexperten Magnus Berglund som krönikörer. Nu får de sällskap av Tony Ryttar – ännu en värvning som chefredaktör Joakim Svensson är nöjd med.

– Tony Ryttar är något så fantastiskt som en stark röst och en stilist ut i fingerspetsarna. Få berör som honom i ord och bild. Jag är glad och stolt över att han har tackat ja till att arbeta mer med Travronden framöver och utan att lägga för stora orden i mun på vår prenumeranter tror jag att många kommer att uppskatta vad han gör i tidningen, på sajten och i vår tv-kanal.

• Tony, vad kan läsarna förvänta sig från dig?
– En del intressanta reportage hoppas jag. Jag brukar säga att där det finns en häst finns det alltid en historia att berätta. Sen hoppas jag kunna överraska också, säger Tony Ryttar som har extra stor kärlek för den franska travsporten.

• Blir det mycket mer eller ”bara” franskt trav från dig nu?
– Bara franskt! Nejdå. Visst är det kul med franskt trav, men det blir nog minst lika mycket annat. Jag tror att travet överhuvudtaget kommer att behöva verka mer internationellt och över gränserna, inte bara Frankrike. Jag är nyfiken på det mesta. Det blir nog en hel del travhistoria och nostalgi. Vi får aldrig sluta var stolta över sporten, visa upp den och vad den betyder för många.

• Om du fick önska dig en sak just nu, vad skulle det vara?
– Vilken fråga. Det känns som om man måste ge ett Miss Universum-svar typ "fred på jorden", "inget klimathot" eller "Trump förlorar valet". Men jag vill ha en häst. Vill i och för sig alltid ha en en häst. En bra häst. Face Time Bourbon. Tack gärna. ha ha ha.

Tony Ryttar börjar på Travronden den 7 februari 2020.

FAKTA

Fakta om Tony Ryttar

Namn: Tony Ryttar.
Ålder: 48 år.
Bor: Stockholm.
Gör: TV-reporter/producent. Berättar historier.
Bästa travminne: Som helhet är det nog Elitloppsdagen 1988.
Intresse förutom trav: Opera, vithajar, vin och riktigt bra hotell.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS