Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två segrar för Halme

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Henna Halme. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Veijo Heiskanens stall verkar närma sig formen. Det gäller även Henna Halme som fick jubla två gånger om.

Publicerad:

Första segern för dagen kom tillsammans med Caloy (e. Laddie). Den sjuårige valacken snabbstartade tillsammans med Henna Halme och sedan var saken klar. Segern från ledningen blev överlägsen på 1.13,7a/1640 meter. Det var tredje starten i Veijo Heiskanens regi och nu har Caloy två segrar hos Åbytränaren.
– Han var perfekt i dag och han öppnade riktigt bra från start. Efter det var det enkelt. Jag ryckte inte tussarna och det fanns mycket kvar, sade Henna Halme i vinnarcirkeln.

Dit fick hon återvända när stallkamraterna Rawindski och Puccy Italia (e. Varenne) möttes över kort distans. Den förstnämnde kunde köras till ledningen med Peter Ingves samtidigt som Henna Halme tog det lugnt och hittade tredje utvändigt. Efter ett varv på kilometertiden 1.13,6 fick Halme styra på långt ut i banan när upploppet kom. Det spelade ingen roll för Puccy Italia spurtade klart snabbast och kunde vinna säkert på 1.12,7a/1640 meter.
– Det känns särskilt bra att han får vinna, för det har varit en del problem. Han kämpar och gör alltid sitt bästa, sade Halme.
Efter tävlingsdagen i Vaggeryd kunde kusken konstatera att hon nu kört in över 500 000 kronor på sina 59 uppsittningar i år. Segerprocenten ligger på 14.

Untersteiner dubblade

Peter Untersteiner hade också en fin dag och även han kunde fira dubbelt. V75-härdade Randemar R.D. (e. Love You) hade inga problem att infria favoritskapet. Untersteiner drog i högertömmen varvet från mål och satte sig utvändigt om ledande Lord L.S. och därifrån hade Randemar R.D. fullständig kontroll. Segertiden skrevs till 1.14,3a/2140 meter.
– Han har gått bra hela våren och vintern utan att riktigt räcka till vinst på V75. Nu mötte han lite enklare hästar och då var han bara bäst, sade Peter Untersteiner i vinnarcirkeln.

Dessförinnan hade Untersteiner spårat runtom tillsammans med det fyraåriga stoet Darah Bibo (e. S.J.'s Caviar), som också var dagens största favorit. Segern blev överlägsen när klockan stannade på 1.16,9/2140 meter.
– Hon har fin inställning, men också lite problem med travet emellanåt. Hon var väl inte som allra bäst i dag även om hon grejade det ändå. Rytmen i travet var inte hundra.
Det innebär att hon nu har tre raka segrar efter att ha varit tvåa i tävlingsdebuten.

Fin årsdebut

Imponerade gjorde även Arné Ryden-tränade Rydens Limoncello (e. Lindy Lane) som trots en slutsväng i tredjespår kunde spurta ner favoriten Libellus och hålla undan för en starkt avslutande Ibeliveinamerica. Det var Rydéns Limoncellos första start i år och i sulkyn satt Henriette Larsen, som hittade ut i tredje utvändigt efter en inledning på innerspår.
– Det var absolut en jättebra prestation. Han brukar normalt behöva ett lopp i kroppen efter vila. Han var mycket bättre än vad jag trodde, sade Larsen.

Seger blev det även för Robert Bergh-tränade Photograph (e. Revenue) som ledde runtom tillsammans med stallet nyförvärv Dwight Pieters.
I avslutningen friades Håkan E Johansson och Rocky Bear (e. Gift Kronos) efter en trång situation på upploppet och fick behålla segern. Dessföfrinnan hade Rocky Bear suttit i rygg på ledaren.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.