Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tysk derbyseger för Engwerda

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Jeroen Engwerda vann årets upplaga av Tyskt Travderby med Velten von Flevo. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Tre hästar på linje vid mållinjen. Den 124:e upplagan av Tyskt Travderby bjöd på stor upploppsdramatik.

Publicerad:

Återigen blev det nederländsk seger i det tyska derbyt. Och efter fyra raka triumfer för Paul Hagoort och Robin Bakker var det Jeroen Engwerdas och Rick Ebbinges tur att stå överst på pallen.

Ebbinge körde Engwerdas Velten von Flevo (e. Ganymede) till ledningen från spår två bakom bilen. Med varvet kvar till mål fick ekipaget sedan sällskap av favoriten Juan Bros när Alessandro Gocciadoro bytte andra par utvändigt mot dödens.

Tätduon var jämsides upploppet ned och kort före mål blandade sig även Rancoon in i striden med en rask spurt.

Trion var närmast på rad när mållinjen skars, men invändge Velten von Flevo hade nosen främst. Segertiden skrevs till 1.13 blankt över 1.900 meter och förstapriset var 89.162 euro.

Orlando Jet slog Fridericus banrekord

I derbyrevanschen för fyraåriga hästar tog Free Bird (e. Ready Cash) hem segerchecken på 11.000 euro. Hinsten tränas av Wolfgang Nimczyk, kördes av Robbin Bot och kom i mål på 1.13,7 över 1.900 meter.

Jörgen Sjunnesson körde återigen lopp på Mariendorf. I fredags tog han en fyrling, men på söndagen blev det inga pallplatser för svensken.

En av hans styrningar var i snabbloppet där Orlando Jet (e. Orlando Vici) vann på 1.11,1 över engelska milen – en tiondel snabbare än Fridericus tidigare banrekord från 2016.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS