Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tyska derbyt flyttas

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Mariendorf i Berlin står värd för det tyska derbyt. Ett derby som fått en ny plats i tävlingskalendern i år. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Från början av augusti till slutet av september. Det tyska travförbundet skjuter upp årets derby på grund av det osäkra tävlingsläget. Då får en annan storloppshelg lämna plats i schemat.

Publicerad:

I Tyskland står travet stilla sedan 16 mars. Det är ovisst när tävlingarna kan återupptas och därför väljer förbundet att redan nu rita om sin storloppskalender.

Den 125:e upplagan av Tyskt Travderby flyttas från 2 augusti till 20 september. Förbundet skriver i ett pressmeddelande att ändringen görs för att både hästar och tränare ska hinna förbereda sig inför säsongens stora höjdpunkt.

Helgen 19–20 september var det tänkt att Breeders Crown skulle avgöras på derbybanan Mariendorf i Berlin. De tävlingarna ska i stället köras 24–25 oktober. Ändringarna gäller tills vidare, men med tanke på omständigheterna runt coronaviruset skriver det tyska travförbundet att nya bud kan komma. Ett slutgiltigt derbybeslut ska fattas 3 juni.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS