Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vivid Wise As fick rosa biljett

Foto: Mattias Holmgren
Vivid Wise As belönades med en elitloppsbiljett efter segern i Criterium de Vitesse och tränaren Alessandro Gocciadoro var inte sen med att tacka ja. Foto: Mattias Holmgren

Vivid Wise As är klar för Elitloppet. Efter den fina triumfen i Criterium de Vitesse fick kretsen kring hästen ta emot en rosa biljett från Solvallas sportchef Anders Malmrot.
– Det är en fantastisk häst och han vann ju på den här banan i fjol på 1.08,6, säger Malmrot till Travronden.

Publicerad:

Alessandro Gocciadoro sa direkt efter segern med Vivid Wise As i Criterium de Vitesse att han siktade mot Lotterian och Elitloppet med hästen. Bara kort senare fick italienaren också en inbjudan till Elitloppet med sin skjutare. För Travronden berättar Anders Malmrot om beslutet. 
–  Planerna på att bjuda in Vivid Wise As har funnits en tid. Det är en fantastisk häst och han vann ju på den här banan i fjol på 1.08,6. 
– Sedan har han varit bra även efter det och hans svepning i Prix d'Amérique pratade vi ganska mycket om i Sverige också. 1600 meter är hans bästa gren, vilket han visade med eftertryck i dag. Han vann hur lätt som helst och det var ett imponerande intryck.

Flera elitloppskandidater visade upp sig i Criterium de Vitesse och i TV12:s Grand Slam-sändning berättade Malmrot om sina tankar.
– Jag är väldigt imponerad av Earl Simon, otroligt fin häst och han kämpade väldigt bra in i mål. Han är högaktuell men det ska stämma in med hans avelsarbete.
– Sedan var det en väldigt bra spurt av Billie de Montfort i skymundan och hon har nog aldrig varit så bra som nu. Hon ligger bra till. 

Sämre gick det för fjolårets elitloppsvinnare Dijon som galopperade på upploppet. 
– Han såg inte rytmisk någon gång och sedan rullade han över i galopp. Det var tråkigt med Dijon men jag har inte hunnit prata med Romain Derieux

 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS