Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westergård förklarar sig

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Tidigare under fredagen rapporterade vi om att dopingavstängde Bo Westergård varit på Anette Skårnes gård och hjälpt till med träningen, något som inte varit tillåtet.
Nu förklarar Bo Westergård sig för tgn.no.

Publicerad:

Då DNT hade kontroll på Holts Gård, där Anette Skårnes har sin verksamhet, blev Bo Westergård ertappad med att köra Thai Navigator, som står på Anette Skårnes tränarlista. Det i sig var ett avtalsbrott från Anette Skårnes sida, sedan hon inte fick ta hjälp av Bo Westergård under hans avstängning.
– Det var ett stort fel av mig. Jag har hållit mig undan stallet helt och har inte kört någon av hästarna på Anette Skårnes träningslista sedan jag blev avstängd. I går blev däremot frestelsen för stor efter att jag blev frågad om en del problem som Thai Navigator hade. Jag skulle aldrig ha gjort det, men nu gjorde jag det ändå och det får jag ta på mig, säger Westergård till Trav og Galoppnytt.
Enligt uppgifter till Trav og Galoppnytt ska Bo Westergård ha befunnit sig på gården flertalet gånger.
– Jag har två egna hästar som jag har kört. Detta är första tillfället jag har kört häst för Anette Skårnes. Jag vet att DNT har spanat på gården och därför var det otroligt dumt av mig att göra något liknande. Jag får ta konsekvensen av det. Suget efter att träna häst blev för stor helt enkelt. Det är det här jag kan och vill hålla på med.
När det kommer till dopingavstängningen i sig är han tydlig.
– Jag tycker väl kanske att det var olyckliga omständigheter runt de fyra positiva DMSO-proverna som blev tagna och som fick till följd att jag blev avstängd. Man litade inte på mina veterinärer, men det är som det är och jag får sona det straff jag fått. Att jag nu kan få ytterligare konsekvenser efter att ha brutit mot villkoren får jag helt enkelt ta, avslutar Westergård.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS