Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tävlingar på Kievs travbana igen

Foto: Kyiv Hippodrome
Publik på Kievs travbana under tävlingarna den 19 juni 2022. Foto: Kyiv Hippodrome

Den 19 juni – nästan exakt fyra månader efter att kriget i Ukraina bröt ut – arrangerades återigen tävlingar på Kievs travbana.
Inför storpublik.
Över 3.000 personer var på plats under sommarens första tävlingsdag.

Publicerad:

Den 24 februari gick Ryssland in i Ukraina. Då fanns 350 hästar kvar på travbanan och ett trettiotal personer gjorde sitt bästa för att sköta om dessa mitt under flyglarm och beskjutning av huvudstaden Kiev.

– Kriget är bara 20 kilometer härifrån. Vi hör när de skjuter, sa travtränaren Olga Bondar till Travronden den 10 mars.

Hon och övriga som stannat kvar för att hjälpa hästarna vädjade om hjälp med pengar till framför allt foder, och gensvaret blev enormt från flera håll inom travvärlden.

Storpublik på premiären

Kriget har fortsatt – och är nu framför allt fokuserat till Donbass-regionen – men i de norra delarna av Ukraina är man just nu relativt förskonade från ryska anfall, även om bomblarm ljuder så gott som dagligen i Kiev, enligt Expressen

Foto: Kyiv Hippodrome
Tävlingar på Kievs travbana den 19 juni 2022. Foto: Kyiv Hippodrome

I söndags, den 19 juni, kunde också travbanan i Kiev anordna sommarens första tävlingsdag – inför över 3.000 besökare, enligt banans egen Facebook-sida.

“För första gången sen krigets början försökte vi anordna travtävlingar på Kievs travbana. Självklart förväntade vi oss inte så mycket folk… Ert stöd var ofattbart. Tack från djupet av våra hjärtan till alla som kom”, skriver banan.

Redan på söndag, den 26 juni, kommer nya tävlingar att anordnas.

“Från och med nu kommer tävlingar att hållas regelbundet. Utöver loppen kommer vi att ha många attraktioner för barn och deras föräldrar”, skriver banan.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.