Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bengt Ågerup begärs i konkurs

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Bengt Ågerup är grundare till Stall Zet. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Grundaren av Stall Zet, Bengt Ågerup, har landets största skatteskuld. Nu begärs han i konkurs av staten, rapporterar bland andra Upsala Nya Tidning.

Publicerad:

Skulden uppgår till över 1,6 miljarder kronor enligt UNT och har sitt ursprung i försäljningen av bolaget Q-Med för tolv år sedan.

Bengt Ågerup, som är bosatt i Schweiz sedan många år tillbaka, anser sig inte ha varit skattepliktig i Sverige vid tillfället för affären. Skatteverket har däremot en annan uppfattning och fick också rätt i kammarrätten i april 2019. Ågerup överklagade beslutet men fick avslag året därpå.

Kronofogden har dock inte kommit åt Ågerups tillgångar och därför ansöker staten nu om att begära honom i konkurs. En ovanlig metod, förklarar Skatteverkets handläggare, Jan Kristoferson, för Nyhetsbyrån Siren.

– Syftet med en konkursansökan i ett specifikt fall kommunicerar vi inte utåt, men det är klart att vi har vissa förhoppningar om att detta ska öppna upp vägar som vi inte har haft tillgång till tidigare, säger Kristoferson.

Bengt Ågerup grundade Stall Zet på 1990-talet och har haft stora framgångar som hästägare inom travsporten.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.