Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kommunen hyllar Walls stora seger

Foto: Jerker Klang (Privat)
Skylten där Simon Wall syns på. Foto: Jerker Klang (Privat)

I lördags vann Silver Jossan Sto-SM för kallblod till tränaren Simon Walls stora glädje.
Något som uppmärksammats av Bollnäs kommun på deras digitala välkomsttavla.
– Det ringde faktiskt en kvinna till mig och tipsade om hans framgång, säger presskommunikatören Johanna Svensson.

Publicerad:

Lördagens högst doterade lopp, Sto-SM för kallblod, låg utanför V75-kupongen, vilket dock inte gjorde glädjen mindre för unga B-tränaren Simon Wall, hemmahörande i Bollnäs. När Silver Jossan paserade mållinjen som vinnare bubblade det över för 22-åringen. 

– Det är helt sjukt. Jag är så tacksam, jag vet inte vad jag ska säga. Hästarna är min familj, vi gör allting tillsammans. Jag hade varit nöjd med pengar i dag... Så går Jossan och vinner, sade han till Kanal 75.

Uppmärksammades på hemmaplan

Segern, som var värd 250 000 kronor, har gjort avtryck på hemmaplan och även personer som varken hade koll på Simon eller lördagens seger har blivit uppmärksammade. Bollnäs kommun har nämligen gratulerat till framgången på sin digitala informationstavla – något som blivit ett stående språkrör vid infarterna till många städer.

– Det är ju så att vi har en strategi med skylten. Vi uppmärksammar saker som händer i Bollnäs men på grund av coronapandemin händer det ju inte så mycket. Utöver det använder vi även skyltarna till lättare budskap som att hälsa god jul och liknande och vi har tidigare gratulerat bandyföreningen, säger presskommunikatören Johanna Svensson.

Tipsad av invånare

• Är ni Sveriges mest travintresserade kommun?
– Det vet jag inte! Jag blev faktiskt uppringd av en kvinna som berättade om händelsen och sa att vi borde ha med det på skylten. Absolut, svarade jag, det är något att vara stolta över.

Passande nog syntes även Wall i TV4-programmet Nyhetsmorgon under lördagen. Kanal 75 hälsade på hos B-tränaren och presenterade materialet under sin stående programpunkt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.