Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kristian Huselius och Carl Johan Jepson vann Åby Stora Pris-padeln

Foto: TR BILD
Kristian Huselius och Carl Johan Jepson. Foto: TR BILD

När pandemin drog in över världen fick Åby Arena ställa om.
Mässhallen blev en stor padelanläggning.
I dag genomfördes det första travpadeleventet och lag Huselius/Jepson stod som vinnare.
– Något som arrangören får spinna vidare på, det här var jättekul, säger Carl Johan Jepson.

Publicerad:

Padelanläggningen som är en av landets största stod klar i våras och drivs av Every Padel Göteborg. Som uppladdning inför Åby Stora Pris-dagen arrangerades en turnering av fm reklam som är en återkommande eventbyrå på travbanor i Sverige.

– Nu när det finns möjlighet till padelspel i Åby Arena var det självklart för oss att vara med att såväl arrangera som sponsra. Vår bransch har, liksom många andra, haft utmaningar senaste året och det känns oerhört roligt att äntligen få börja puttra igång och kunna arrangera tillställningar i mindre skalor, säger Andreas Andersson på fmreklam.

Foto: TR BILD
Andreas Andersson på fm reklam. Foto: TR BILD

Matcherna var 15 minuter långa och totalt 16 stycken tvåmannalag ställde upp i turneringen vilket innebar fyra stycken grupper där de två främsta ur varje grupp gick vidare till slutspel. Däribland Adrian Kolgjinis lag där det dock tog stopp i kvartsfinalen.

– Helt chanslösa, men vad tusan, jag spelar en gång i kvartalet kanske. Däremot var det roligt att vara med och spela, säger Adrian.

Du visade ändå upp imponerande kvaliteter!

– Jasså!? Det är inte ofta du är imponerad av mig så det får man ta åt sig.

Foto: TR BILD
Adrian Kolgjini in action. Foto: TR BILD

Ett lag som var fjärran från slutspel var Eskil Hellberg och Matteus Lillieborg.

– Ingen överdrift att kalla oss för blåbärslaget. Jag hade aldrig spelat padel tidigare men vi fick blodad tand och hade jätteroligt, säger Eskil Hellberg.

När tolv lag försvunnit och fyra återstod såg semifinalerna ut enligt följande:

  • Magnus Rundgren/Peter Lund (SRF Stable) – Kristian Huselius/Carl Johan Jepson
  •  Robin Hansson/David Håkansson – Fredrik Pettersson/Mikael Oksanen (Smart Återvinning i Göteborg AB)
Foto: TR BILD
Carl Johan Jepson och Magnus Rundgren (vd på SRF Stable). Foto: TR BILD

Lag Huselius kunde spara på krafterna efter att ha rivstartat och tog sig komfortabelt till final medan den tidigare hockeyspelaren Fredrik Pettersson – mest känd för straffen mot Kanada i VM 2013 – tillsammans med kamraten Mikael torskade en tuff match.

– Lite besviken är man förstås men det var jäkligt skoj att vara med. Vi har spelat en del men behöver uppenbarligen träna ytterligare, säger Fredrik Pettersson.

Duon representerade företaget Smart Återvinning där det finns travintresse på kontoret.

FAKTA

Faktaruta: Padel

Padel, ibland benämnt padeltennis, är en racketsport med ursprung i Spanien och Latinamerika.

Ursprunget till padel är oklart, liknande spel förekom på engelska kryssningsfartyg på 1920-talet. Först 1974 utformades spelet enligt de principer och regler som gäller i dag, administrerade av Internationella Padelförbundet (grundat 1991). Världsmästerskap i padel arrangerades första gången 1992 och har sedan dess spelats vartannat år.

– Vi är med och sponsrar ett lopp i dag och är med och deläger en häst så vi är glada travamatörer, säger Mikael Oksanen.

Finalen – som spelades som ett helt set – var således en fajt mellan trav och hockey mot, i sammanhanget, doldisar.

– Jag har varit med och delägt travhäst tidigare och följer travet. Det här är vår hemmahall och vi brukar spela lite här, säger Robin Hansson.

I en välspelad final stod till slut Kristian Huselius och Carl Johan Jepson som segrare efter att kusken i gänget avgjort, siffrorna skrev till 6-4.

– Tight, en jämn final och en upplevelse att få spela mot kusk- och hockeyidoler, säger Robin Hansson.

Foto: TR BILD
Kristian Huselius och Carl Johan Jepson. Foto: TR BILD

Carl Johan Jepson parades ihop med Huselius så sent som två dagar före turneringen och var optimistisk.

– Men jag hade verkligen inte velat spela oss inför semfinalerna men det gick ju vägen! Något att spinna vidare på, en social grej med trevlig gemenskap och motion. Jag brukar spela en gång i veckan och hade den överlägset bästa spelpartnern, säger han.

Kristian Huselius gick i princip felfri genom hela turneringen, antalet misstag var försvinnande få men efter finalen fick han omgående kyla sin fot.

– Vid ett tillfälle halkade jag och skadade foten så det var lite tufft men som helhet mycket roligt! Nu för tiden spelar jag inte så mycket padel som tidigare men härligt att kunna vara med på en sådan här grej.

Foto: TR BILD
Finalgänget: David Håkansson och Robin Hansson räckte inte hela vägen. Foto: TR BILD

TR Media var representerade genom lag Spelvärde – Daniel ”Jesus” Karlsson och Kristofer Axén – samt lag Travronden där Rickard Hansson och Marcus ”Mcuze” Johansson spelade, dock deltog lagen utan någon större framgång.

Kristofer Jakobsson är marknadschef på Åbytravet:

– Visionen när hela Åby Arena byggdes var just det här: Att kunna hitta synergieffekter mellan olika verksamheter, då primärt genom mässor – numera genom padel. I konceptet ingår en heldag på travet med mat och dryck under fm reklams ledning, ett samarbete vi är mycket glada över.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.