Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karlshamn ställer in 2021

Foto: TR Bild/Mia Nilsson
Johan Holgersson, tävlingsansvarig Karlshamstravet. Foto: TR Bild/Mia Nilsson

Travsporten har rullat på under coronapandemin – med vissa undantag.
Även i år väljer Karlshamnstravet att ställa in sitt tvådagarsevent.
– Vår travfestival är ett stort publikarrangemang, det blir inte samma sak utan publik, säger tävlingsansvarige Johan Holgersson.

Publicerad:

I ett pressmeddelande från Svensk Travsport meddelas att Karlshamns tvådagarsevent som skulle ha körts 21-22 juli ställs in, även i år. Tävlingsansvarige Johan Holgersson utvecklar för Travronden:

– Jättetråkigt förstås och jag förstår att många blir besvikna. Våra två travdagar är en del av Östersjöfestivalen vilken förknippas med folkfest, att köra för tomma läktare – eller som i vårt fall en tom innerplan – känns inte särskilt roligt. Grejen med tävlingsdagarna försvinner då, säger han.

Allt fler blir vaccinerade och det är ett utomhusevenemang, mycket talar för att restriktionerna är annorlunda i sommar. Hur ser du på det?

– Så är det, men det vore direkt oansvarigt att planera för bästa tänkbara scenario under en pågående pandemi när vi har påtaglig smittspridning. Inte bara gentemot samhället, publik och aktiva utan också gentemot samarbetspartners, det är bättre att ta ett tidigt beslut så att tävlingsschemat inte riskerar att påverkas med kort varsel. Även om det tillåts ett visst antal besökare i juli månad blir det ändå inte samma sak som det brukar. Det är viktigt att skilja på olika tävlingsdagar, det här är ett mycket uppskattat sommartrav med glädje, gemenskap och som sagt del av ett ännu större event – får bara några komma kan det snarare ge omvänd effekt. Vi tar nu sikte mot 2022 i stället.

Tävlingstillfällena kommer att flyttas till närliggande banor. Kalmartravet tar över lunchtravet torsdagen den 22 juli och Tingsryd kör en extra tävlingsdag den 29 augusti.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.