Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Coronapandemin: Karlshamns tävlingar flyttas – Arvika kör på

Foto: TR Bild/Mia Nilsson
Johan Holgersson, tävlings- och marknadsansvarig Karlsham. Foto: TR Bild/Mia Nilsson

I veckan meddelade Hotingtravet att deras unika sommarvecka ställs in.
Andra småbanor agerar på annat sätt. Karlshamns tävlingar flyttas och Arvika kör som vanligt.
– Ett väldigt tråkigt beslut men vi får förhålla oss till hur verkligheten ser ut, säger Karlshamns tävlings- och marknadsansvarige Johan Holgersson.

Publicerad:

Coronapandemin gör att stora evenemang inte kan genomföras som brukligt med publik, vilket även drabbar travsporten. Hotingtravet ställer in sin sommarvecka i juli. Karlshamn, som kör två dagars lunchtrav i samband med Östersjöfestivalen kommer inte heller att genomföra sina tävlingar.

– Då chansen att vi får köra med publik är ytterst liten, om ens det, har vi fattat det här beslutet i samråd med Svensk Travsport. Det är förstås väldigt tråkigt men inte heller Östersjöfestivalen kommer att genomföras, säger Johan Holgersson.

Ändringar i tävlingskalendern

I stället för lunchtrav 15 och 16 juli på Karlshamnstravet flyttas tävlingarna. Onsdagen den 15:e körs tävlingarna på Kalmar. Lunchtävlingarna kommer arrangeras på Boden torsdagen den 16 juli, vilka hade befintlig tävlingsdag där sedan tidigare och Kalmar kommer att köra en ny tävlingsdag på fredagen den 7 augusti.

Ser fram emot 2021

– Vår travfestival bygger, förstås, väldigt mycket på våra samarbetspartners och publik. Att arrangera trav på Karlshamn – som är unikt med publiken på innerplan – i dessa tider är inte optimalt. Vi hoppas i stället att travfestivalen 2021 blir suverän, säger Holgersson.

Arvika kör på

Säsongbanan Arvika som har fyra tävlingsdagar i kalendern – 21 juni, 3 juli, 15 juli och 21 juli – kör som planerat.
– Vi kommer att köra tävlingsdagarna som de ligger utplacerade och kommer självklart att följa ST:s guidelines samt de premisser som råder. Det blir således tävlingar utan publik, säger Wermlands Trafvarsällskaps ordförande Andreas Slätt.

Tackar partners

– Om något skulle ändras flagrant via nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten avseende covid-19 får dessa självfallet gälla. Vi har säkerställt ekonomi för våra tävlingsdagar med partners, trots att det blir race utan publik. Det känns kul att vi kan genomföra tävlingarna och att våra partners är idoga och håller i, säger Slätt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.