Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Outriderhästen Simon död

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Simon tillsammans med Camilla Olsson. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Då outrider Camilla Olsson och outriderhästen Simon skulle fånga in lös häst på Axevalla denna lördag skadade sig Simon.
Det visade sig att skadan var så allvarlig att hästen tvingades avlivas.

Publicerad:

Det tråkiga beskedet meddelades i V75 Direkt av programledare Per Skoglund.

– Uppgifter till V75 Direkt säger att hästen blev allvarligt skadad i bogen i samband med att han skulle fånga in den lösa hästen. Hästen transporterades till djursjukhus där flera veterinärer undersökte hästen, men konstaterade att hästens liv inte gick att rädda. Han fick därmed vandra vidare till de evigt gröna ängarna, sade Skoglund i sändningen.

Beskedet meddelades också kort senare på Axevalla travbana, där de även ber om förståelse gentemot Simons ägare och ständiga följeslagare, Camilla Olsson

– Camilla låter hälsa att hon behöver tid att smälta detta och ber om förståelse om att få vara ifred en tid. Beslutet togs av djurskyddsskäl, meddelade Axevalla.

Fullblodet Simon blev 16 år gammal.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.