Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

From The Mine på bättringsvägen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
From The Mine. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Profilhästen From The Mine blev hastigt sjuk under torsdagen.
Nu skriver hästens tränare, Catarina Norqvist, att han är på bättringvägen.

Publicerad:

Tanken var att Umåkerhästen From The Mine – som klättrat genom klasserna – skulle starta i Silverhästen på Solvalla i morgon. Under torsdagen drabbades han dock av allvarliga koliksympton och prognosen var oviss.

– Nu handlar det bara om att inte förlora hästen. Det är svårt att prata. Hästen står bland annat med dropp nu. Vi kan bara hoppas det ska gå bra, men just nu är jag livrädd att hästen ska dö, sade Norqvist till Kanal 75 under gårdagen.

Förstoppningen borta

Via Facebook berättar Catarina Norqvist att brunskimmeln nu är på bättringsvägen:
”Under natten kom det en vändning och han bajsade flera högar. Veterinär Maria kände på honom nyss och förstoppningen som fanns där i går kände hon inte i dag.”

I samma inlägg tackar hon för omtanken som många visat henne i den ovissa och svåra stunden.

Travronden har sökt Catarina Norqvist.

 

FAKTA

Så vet du om din häst har kolik

Har din häst tappat aptiten och börjat skrapa med framhovarna? Flåsar den och svettas eller rullar sig våldsamt? Det är bara några av symptomen på kolik, en av de vanligaste orsakerna till att hästägare kontaktar veterinär.

Kolik kan vara väldigt allvarligt och misstänker du kolik gäller det att både kontakta veterinär snabbt och också skaffa en bra bild själv av läget för att underlätta bedömningen av din häst. Här får du veta mer om olika typer av kolik, vad du kan göra för att förebygga sjukdomen och hur veterinären hjälper din häst med behandling.

Källa: Evidensia.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.