Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Racing Mange drabbad av hovbensfraktur

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Racing Mange. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Racing Mange var ovanligt blek i sin senaste start.
Nu är anledningen konstaterad: Hovbensfraktur.

Publicerad:

Stall Joakim Lövgren berättar om nyheten via sin Facebook-sida. Racing Mange, som tjänat över fem miljoner kronor, fick sitt ordentliga genombrott år 2019 med Grupp I-seger i Finland. I fjol var han sexa i Elitloppets final.

Efter två mersmakande prestationer i början av den här säsongen har han inte nått samma framgångar och i tisdags kom han hem som sexa på 1.12,0a/1 609 meter i ett snabblopp på hemmabanan Jägersro – långt under hans högstanivå.

”Som några kanske såg var Racing Mange inte sig själv under tisdagens lopp på Jägersro och vi har undersökt honom noga och hittat orsaken. Tyvärr har vår hederskille drabbats av en hovbensfraktur och vila väntar nu. Vi har en riktig krigare i vårt stall som alltid gör sitt bästa. Nu ska vi göra vårt bästa för honom så att vår hjälte kommer tillbaka starkare än någonsin”, skriver stallet på sin Facebook-sida.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.