Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Då vill Överdomstolen komma med dom om Propulsion

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Bild från presskonferensen förra hösten. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Svensk Travsports Överdomstol förbereder sig för Propulsionärendet.
Flera olika punkter ska behandlas och det innebär nya förhör berättar ordförande Olle Sohlberg.
– Ljudkvaliteten på de tidigare förhören är för dålig, säger han.

Publicerad:

Bara timmar efter att Svensk Travsports Ansvar- och Disciplinnämnd (Stad) offentliggjorde sitt beslut i Propulsionärendet meddelade Daniel Redéns juridiska ombud Jesper Arvenberg att det skulle överklagas. När det blev ett faktum valde Svensk Travsport att anslutningsöverklaga. 

Nu är fallet hos Överdomstolen. 

– Daniel Redén har överklagat. Dels vill han bli fri från det strikta tränaransvaret, dels vill han att vi upphäver beslutet om att Propulsion förbjuds all tävlan. I Svensk Travsports anslutningsöverklagan yrkar man att det ska utdömas böter till Daniel Redén, säger Olle Sohlberg. 

En veckas anstånd

Parterna hade fram till och med i fredags på sig att komma med bevisuppgifter och yttranden kring motpartens överklagan. 

– Jesper Arvenberg hörde av sig i fredags och ville få en veckas anstånd för att komma med ett yttrande, vilket han fick. Det är det vi väntar på nu. Sedan ska vi försöka få till att alla kan vara med på en förhandling: Daniel Redén, Jesper Arvenberg, Göran Wahlman och sex ledarmöten i Överdomstolen. Det är ett pussel. 

Även nya förhör ska genomföras, berättar Sohlberg. 

– Ljudkvaliteten på de tidigare förhören är för dålig. Därför kommer alla som åberopas som vittnespersoner att höras på nytt. Det är av rättssäkerhetsskäl. Det får inte finnas någon tvekan om vad som sägs. Vår målsättning är att ha en förhandling i december månad. 

Hur lång tid brukar det dröja med en dom efter det?

– Vi brukar sätta en vecka ungefär. 

Så målsättningen är att ni ska komma med en dom innan årsskiftet?

– En färdig dom innan årsskiftet är vår målsättning. Men det är just en målsättning och inget annat.  

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.