Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Redén kommer att överklaga Stads beslut om Propulsion

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Fredagens beslut i Propulsionmålet kommer att överklagas. Det meddelar Daniel Redéns juridiska ombud, advokat Jesper Arvenberg.

Publicerad:

Daniel Redéns juridiska ombud, advokat Jesper Arvenberg, fick ta del av Stads beslut samtidigt som övriga Travsverige. Han är nöjd med vissa delar av den.

– Det är otroligt glädjande att man landar i en bedömning att det inte finns någonting som tyder på att Daniel Redén haft någon kännedom om detta, i och med att man jämkar ersättningskravet mot honom. Däremot är det olyckligt att Svensk Travsports regler om strikt ansvar innebär att man kan ärva ett ansvar. Det är en framgång i och med att Svensk Travsport mer eller mindre hängde ut Daniel Redén som en fuskare inledningsvis, säger Arvenberg.

Att Svensk Travsports ansvars- och disciplinnämnd däremot anser att Propulsions resultat ska strykas, är en motgång.

– Det är givetvis enligt oss bekymmersamt att STAD gör bedömningen att hästen inte varit startberättigad. Det blir nu en sak för överdomstolen att göra sin bedömning kring, för vår ståndpunkt står fast.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.