Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion belagd med startförbud

Foto: SKÄRMDUMP TV12
Foto: SKÄRMDUMP TV12

Utredningen kring Propulsion gör att han belagts med startförbud.
Det meddelade vd Maria Croon i V86-sändningen.
– Skulle det visa sig att allt är hundra procent verifierat kan det komma att påverka hans resultat här, sade hon.

Publicerad:

Svensk Travsports vd, Maria Croon, har tidigare berättat för Travronden att en utredning kring Propulsion och uppgifterna om att hästen nervsnittats i USA – något som gör att hästen inte är startberättigad i Sverige – är upprättad.

Under onsdagskvällen gästade hon V86-sändningen och berättade då att hästen är belagd med startförbud i väntan på att utredningen blir klar.
– Vi har utfärdat startförbud och vi har också startat en intern utredning för att se över våra rutiner, om det är så att vi har brustit i det här, sade hon i tv-sändningen.

“Tränarens ansvar”

Programledare Per Skoglunds fråga: Var ligger ansvaret i det här?
– Det är alltid så att det är anmälarens (tränaren reds. anm.), ansvar att se till så att hästen är i tävlingsmässigt skick och att den inte bryter mot vårt reglemente.

Programledare Per Skoglunds fråga: Vad händer med prestationerna i Sverige?
– Skulle det visa sig att allt är hundra procent verifierat så kan det komma att påverka hans resultat här. Jag vill inte spekulera i det mer än så, men det kan påverka resultaten då det inte är tillåtet att tävla med en nervsnittad häst i Sverige.

Croon ville inte spekulera i när utredningen kan stå klar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.