Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion blir avelshingst i USA

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Propulsion på Vincennes. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Tävlingskarriären är över för Propulsion efter ett han konstaterats nervsnittad.
Nu väntar nästa karriär – avelsarbete i USA.
Det meddelar Deo Volente Farms i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Propulsion (e. Muscle Hill – Danae) har redan verkat i aveln under ett par år – första kullen född 2019 – och dessa avkommor kommer att godkännas trots den pågående skandalen rörande nervsnittning, har Svensk Travsport bekräftat.

“Gjort ett enastående arbete”

Nu står det klart att hästen, som inte längre är godkänd att verka i svensk avel (avkommorna skulle i så fall hamna i stambokens klass II), stallas upp i New Jersey på Deo Volante Farms, det meddelar stuteriet i ett pressmeddelande.

– Jag har samarbetat med Deo Volente Farm i åratal och de har gjort ett enastående arbete med Trixton vilket gör att jag är säker på att de kommer att göra ett lika bra jobb med Propulsion, säger Stall Zet:s avelschef Johan Arneng i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet framgår det tydligt att synen på nervsnittning skiljer sig avsevärt från land till land.
– Vi stöttar Stall Zets ansträngningar och jag kan inte vänta till den dagen när Propulsion är friad och han blir en segrare, säger Sue Agopian, delägare i Deo Volente Farms.

Att betäcka med Propulsion kommer att kosta 9 500 dollar år 2021. 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.