Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén: "Jag har sagt mitt…"

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Daniel Redén. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Propulsion ska stallas upp som avelshingst i USA. Nu kommenterar Daniel Redén flytten och kritiken från tränarkollegan Robert Bergh.

Publicerad:

I torsdags förra veckan presenterade Svensk Travsport sin utredning om Propulsion. Förbundet valde att ogiltigförklara hästens starter på svensk mark.

En vecka senare skrev Robert Bergh en krönika i Expressen med rubriken ”Nu måste Redén ta bladet från munnen”. I dag, lördag, uttalar sig Daniel Redén i media för första gången efter att utredningen presenterades. Han gör det i en intervju med Kanal 75.

– Vi har precis tagit del av utredningen och kan inte kommentera när det ska upp i ansvarsnämnden. Då vill jag ligga lite lågt och arbeta på vårt håll. Det jag kan säga är att vi inte delar ST:s uppfattning, säger Redén.

– Det är en väldigt stor bild att paketera ihop. Jag har sagt mitt om vad som har hänt. Det skrev vi tidigt på hemsidan. Det står jag fast vid, så får vi ta det därefter.

– Jag har ingen aning om när det tas upp i ansvarsnämnden.

På fredagen släpptes nyheten att Propulsion flyttar till USA för att verka som avelshingst.

– Vi måste jobba från alla håll. Han är väldigt populär i USA och vi fick ta ett snabbt beslut. Vi har skrivit kontrakt på ett år för att säkerställa hans framtid. Det kändes som ett naturligt val. Deo Volante har hjälpt oss med Trixton tidigare, så det kändes rätt, säger Redén till Kanal 75.

– Det är så färskt att vi inte bestämt något datum för när han åker. De som vill ska få komma och säga hej då.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.